27. feb. 2015
Af af Helle Skram de Fries

Rikke Hørlykke: Børnene leger med guldmedaljerne

Rikke Hørlykke
Rikke Hørlykke
Jacob Ljørring
Den tidligere håndboldstjerne Rikke Hørlykke og manden Klavs Bruun Jørgensen er enige om, at børnene altid kommer først – også før karrieren.

Medaljer og minder har Rikke Hørlykke masser af fra sin tid som professionel håndboldspiller.

– Jeg finder indimellem en medalje i en gummistøvle eller mellem børnenes legetøj, siger hun med et grin – og forklarer:

– Selvfølgelig betyder de noget, men det er processen mod målet, der er interessant, siger hun til BILLED-BLADET.

Børn betød mere end håndbolden

Rikke Hørlykke spillede sin sidste professionelle kamp i 2006, da hun blev gravid. Sønnen Aksel er i dag otte. Senere kom datteren Karla, der i dag er fem år.

– Da jeg fik børn, var der pludselig noget, der betød mere end både håndbolden og mig selv. Derfor kom der heller ikke det der tomrum, mange oplever, når de stopper.

LÆS OGSÅ: Rikke Hørlykke om sin mand: Vi er meget ens

Rikke Hørlykke: Au pair NEJ TAK

I dag er hun selvstændig med firmaet Hørlykke Performance.

– Jeg har kunder i tidsrummet 8.30 og 15.30, så jeg selv kan hente og bringe mine børn. Jeg er tit blevet spurgt, ”Hvorfor får I ikke en au pair?” Men jeg skal ikke have nogen til at snitte mine grøntsager og putte mine unger!

Med en mand, der er cheftræner for håndboldherrerne i Holstebro, er Rikke Hørlykke meget alene med børnene hjemme i Virum.

Prioriterer stadig børnene

– 1. juni starter Klavs som landstræner for de danske håndboldkvinder og vil stadig tit være væk. Men det giver os en bevidsthed om betydningen af at være til stede.

Rikke tænker lidt, inden hun fortsætter:

- Nogle gange snakker vi om tage væk en weekend og få bedsteforældrene til at passe ungerne. Men vi vil hellere være hjemme sammen med vores børn. De kommer altid i første række!

Lige nu er Rikke Hørlykke aktuel med bogen "Stærk, stærkere, sund", hvor hun fortæller om livet - og kommer med ideer til træningsøvelser.

Læs mere om: