14. aug. 2015
Af John Lautrup

Rudi Nielsen: Kærligheden overskygger alt

Rudi Nielsen
Rudi og Harald Nielsen
Foto: Lars H. Laursen
Harald Nielsen er død. Men mindet om en stor dansker lever, og i hans efterladte hustru Rudi Nielsen lever især erindringen om en stor, stor kærlighed.

Med fodbold-ikonet Harald Nielsens død sluttede også ét af de mest harmoniske ægteskaber i kendis-Danmark. Rudi og Harald Nielsen mødtes under indspilningen af en "Fare til fire"-film i 1961, og 54 år efter kunne de stadig kigge lige så forelskede på hinanden.

- Vi havde et meget, meget lykkeligt ægteskab, fordi vi virkelig respekterede hinanden. Vi vidste, at kærligheden overskygger alt, og at den er en sart plante, der skal vandes og passes. Dét var vi begge meget opmærksomme på, fortæller Rudi Nielsen til BILLED-BLADET.

- Harald kom tit med blomster, selv om jeg nogle gange skældte ham ud, fordi vi jo havde så mange ude i haven. Men han var så sød. Vi sagde aldrig godnat til hinanden uden at sige, at vi elsker hinanden. Og når vi om morgenen stod i badeværelset, og jeg var lidt utilfreds med spejlet, kunne han sige: Hvor er du smuk og dejlig! Vi havde det vidunderligt sammen.

LÆS MERE: Se Rudi og Harald Nielsens første kys

Rudi Nielsen: Harald var nem at blive forelsket i

Mens Harald faldt pladask for Rudi, da han skulle kysse hende på filmsettet, gik der en smule længere med hende. Første ville hun slet ikke kysse ham. For det stod der ikke noget om i manuskriptet. Men hun lod sig overtale, og hurtigt var hun overvundet af hans charme.

- Han var nem at blive forelsket i. Det var der rigtig mange piger, der var den gang. Jeg var nok den eneste i Danmark, der ikke ville kysse ham på det tidspunkt. Men det kom hurtigt. Han var så fantastisk. Så hjertelig, siger Rudi, som er sikker på, at Harald vil være med hende resten af livet. Og at den resterende del også nok skal blive god.

- Harald og jeg var enige om, at livet er en gave, og at det gælder om at få noget godt ud af det, mens vi er her.

SE BILLEDERNE: Rudi og Harald Nielsen blev gift igen efter 50 år

Læs mere om: