18. nov. 2022
Af Regitze Ørnstrup Christensen

Så kom den alligevel: Vild med dans-vært udgiver uofficiel VM-sang

Lidt til Lægterne
Musikduoen "Lidt til Lægterne" har alligevel ikke kunnet holde sig helt fra at skrive en lille sang til de danske fodboldherrer.
Foto: Dan Mariegaard og Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
Selvom ”Lidt til Lægterne” sagde nej til at skrive den officielle VM-sang, har de ikke holdt sig tilbage.

Siden EM-slutrunden sidste sommer, har den satiriske musikgruppe ”Lidt til Lægterne”, med Martin Johannes Larsen og Mads Bo Iversen ved roret, været svære at komme uden om i sportslige sammenhæng.

Foruden deres små personlige hymner til samtlige landsholdsspillere på både herrer- og kvindefodboldlandsholdet, skrev de også sidste år en uofficiel EM-sang i samarbejde med Go’ Morgen P3.

Og det har de gjort igen.

For lidt over en måned siden fortalte Mads Bo Iversen, at duoen havde sagt nej til at skrive til officielle VM-sang, fordi der ville være for mange ting, de ikke kunne synge om, i forhold til at italesætte den kritik, der har været af Qatar som værtsland.

I stedet udgav de en kritisk sang dedikeret til Ekstra Bladets fodboldpodcast ”Boldbold”, der beretter, fortæller og forklarer, hvad det er, der er så kritisabelt ved Qatar.

Men nu er der altså godt nyt, for igen i år har Martin Johannes Larsen og Mads Bo Iversen stukket hovederne sammen med redaktionen på Go’ Morgen P3, og fredag morgen løftede de sløret for deres bud på en uofficiel VM-sang til det danske herrefodboldlandshold.

En sang der både byder på en finurlig tekst, der inddrager samtlige spillere på holdet, julestemning og en sød musikvideo, der ser ud til at være stærkt inspireret af 80’erne.

VM-slutrunden starter søndag den 20. november, og Danmark spiller den første kamp tirsdag den 22. november mod Tunesien.

Læs mere om: