4. sep. 2013
Af Casper Nielsen

Sådan fik Tanderup scoret Bjarne Riis

Anne Dorthe Tanderup og Bjarne Riis
Anne Dorthe Tanderup og Bjarne Riis
Foto: Thomas Lekfeldt/BILLED BLADET
Sytten år efter de første gang var sammen fortæller Anne Dorthe Tanderup ærligt, hvordan hun scorede Bjarne Riis, og fik ham til at forlade sin kone Mette og parrets to børn.

Det var i 1996, og OL-feberen var på sit højeste i den amerikanske millionby Atlanta, da det store romantiske sportseventyr begyndte.

Hovedpersonerne var Tour de France-vinderen Bjarne Riis og håndbold-jernladyen Anne Dorthe Tanderup – og rygterne ville vide, at de to havde været sammen på Bjarnes hotelværelse.

Selvom Anne Dorthe Tanderup havde en kæreste og Bjarne Riis havde både kone og to børn.

I en ny bog, ”Min vej til et sundt liv” - som Ekstra Bladet har læst - fortæller Anne Dorthe Tanderup nu, hvad der virkelig skete dengang:

Det begyndte efter håndboldpigernes OL-Guld kamp mod Sydkorea.

Ved en middag for alle de danske sportsfolk på en restaurant i byen kom Anne Dorthe Tanderup ved et tilfælde kom til at sidde ved siden af Bjarne Riis.

Og efter middagen fortsatte håndbold-pigerne i byen for at fejre guldet.

'Da jeg var på vej ind i elevatoren for at køre ned, trådte Bjarne Riis ud af elevatoren. Vi aftalte at følges ad til den enorme fest, der lige nu væltede hele Atlanta. Han gik med over til vores lejlighed, så jeg kunne tage et bad og skifte til civilt tøj', skriver 41-årige Anne Dorthe Tanderup i sin bog, 'Min vej til et sundt liv', der udkommer den 26. september på Politikens Forlag.

'Kort efter sad vi ved siden af hinanden i en taxa ind til byen. Jeg var varm, lykkelig og plørefuld - og så vendte jeg mig om mod Bjarne og kyssede ham. Han har siden fortalt mig, at han blev fuldstændig paf og helt ædru på et splitsekund.'

Resten af aftenen brugte han sammen med Anne Dorthe Tanderup til guld-festen.

'Det var en af de få aftener i mit liv, hvor jeg ikke et øjeblik tænkte på, hvad 'de andre' ville sige. Jeg nød det bare,' skriver Tanderup.

Efter festen gik Tanderup med op på Bjarne Riis' værelse – men de gjorde ikke noget, de ikke måtte, skriver hun i bogen.

'Jeg var ikke forelsket, og vi undlod at handle på den fysiske tiltrækning mellem os. Han var gift og far til to drenge, og jeg havde en kæreste. Jeg tror, at den aftens samhørighed, var årsagen til, at vi mange måneder senere besluttede, at vi var noget for hinanden', skriver Anne Dorthe Tanderup.

Romancen i Atlanta udviklede sig til lange telefonsamtaler gennem mange måneder, siden en decideret affære, og til sidst valgt Bjarne Riis at gå fra moren til sine to børn, Mette Riis.

Anne Dorthe Tanderup og Bjarne Riis har i dag fire børn sammen og giftede sig i 2009.

Læs mere om: