13. jun. 2020
Af John Lautrup

Sepp Piontek: Jeg beundrer danskerne

Sepp Piontek
Sepp Piontek
Foto: Hanne Juul
Sepp Piontek står "side om side" med danskerne og er næsten lige så røde og hvide som dem. Han nyder fællessang - også i Parken.

Sepp Piontek, 80 år, er naturligvis med til "Fællessang i Parken" i aften. Den tyske landstræner-legende stod fadder til dansk fodbolds optur i 80'erne, og han har nu levet over halvdelen af sit liv i Danmark.

- Jeg vil gerne rose danskerne. Særligt i år hvor de fejrer 75 året for krigens afslutning og 100 året for Genforeningen. Jeg beundrer dem for, at de aldrig har skældt mig ud, selv om jeg er tysker. Det er jo fantastisk. Og vi spillede altså ikke altid gode kampe i mine 11 år som landstræner, ler Sepp Piontek, som altid har følt sig hjertelig velkommen i sit nye hjemland og i dag betegner sig som 55 procent dansker og 45 procent tysker.

Han nyder den danske fællessang og har ofte lyttet med, når Philip Faber på DR har inviteret til fællessang under coronakrisen.

– Danskerne har en flot og rig sangskat, som jeg meget hellere vil lytte til end de mærkelige lyde, nutidens musik består af. Hiphop og hvad det hedder alt sammen. Jeg synger ikke selv, men det har været dejligt at se folk synge, og især korene har det været utroligt flot at lytte til. Og så kan vi i fodbolden jo være stolte over at have bidraget til sangskatten med “Vi er røde, vi er hvide, vi står sammen side om side”, smiler han.

Læs interview med Sepp Piontek i BILLED-BLADET, som kan købes fra torsdag den 18. juni.

Læs mere om: