15. feb. 2022
Af Ulrik Ulriksen

Stærkt interview: Kasper Schmeichel har lært noget afgørende af Lars Høgh

Kasper Schmeichel
Kasper Schmeichel
Foto: Mikael Rieck
For fodboldlandsholdets målmand Kasper Schmeichel var Lars Høgh, der gik bort den 8. december sidste år, en fantastisk læremester både på og udenfor fodboldbanen. Det fortæller Schmeichel om i et nyt og stærkt interview.

Kasper Schmeichel, der gennem de seneste mange sæsoner har udrettet mirakler som målmand i den engelske klub Leicester City og på Danmarks fodboldlandshold, er og har altid været en kæmpe beundrer af målmandslegenden Lars Høgh, der gik bort den 8. december.

Kasper Schmeichel fortæller om op- og nedture

Schmeichel fortæller i et interview med britiske Sportsmail om sine op- og nedture i karrieren, og han kommer i interviewet ind på, at Lars Høgh har haft stor indflydelse på ham og har været en læremester både på og udenfor banen.

Kasper Schmeichel og Lars Høgh
Kasper Schmeichel og Lars Høgh
Foto: Ritzau/Scanpix

– Der er et tal på alting i livet. Der er et tal på, hvor mange gange du står op, hvor mange gange du trækker vejret, hvor mange gange du går ind på banen, hvor mange gange du spiller.

Dette har Lars Høgh sagt til Kasper Schmeichel, og det har gjort et enormt indtryk på Kasper, der måske ikke lige med det samme forstod, hvad hans målmandstræner og ven mente.

Med tiden fandt Schmeichel dog en mening med ordene.

Det skete, da Høgh fortalte Schmeichel, at han havde kræft.

Lars Høgh ændrede Kasper

Da forstod Kasper pludselig alt, og i dag er Schmeichel begyndt at leve efter de tal, hvilket har ændret ham.

- De oplevelser, man har haft i sin karriere minder en om, at man ikke er udødelig. – Hver eneste dag kan være din sidste så husk at nyd hver og en, siger Kasper i interviewet med Sportsmail.

Læs mere om: