22. aug. 2010
Af af Lisbeth Grube

Steen Ankerdal kæmper stadig med kræften

Steen Ankerdal og sønnen Morten Ankerdal
Steen Ankerdal og sønnen Morten Ankerdal.
Foto: Michael Medgyesi
For et år siden synes Steen Ankerdal at være cancerfri efter en operation. Desværre har den indhentet ham igen.

- Selvfølgelig er jeg lidt skuffet, for jeg havde håbet, at knuden var blevet mindre. Men omvendt er den heller ikke blevet større, siger sportsjournalisten Steen Ankerdal, der for et år siden blev ramt af mavekræft og netop har været til kontrol.

Ud over kræftknuden i maven viser scanningen to pletter på lungerne - men kræftcellerne har ikke bredt sig yderligere.

- Så jeg kæmper videre. Jeg og lægerne hæfter os ved, at jeg det sidste halve år har haft det rigtig godt. Og jeg er heldig på den måde, at jeg ikke får kemo og mister håret, men får en behandling, hvor jeg kan skyde mig selv med noget stads derhjemme, siger 62-årige Ankerdal.

Han har dog netop været indlagt i 10 dage på grund af en slem infektion. Ankerdal får vitaminer via en slange, og den viste sig at være forurenet.

- Ja, jeg er efterhånden stamkunde på hospitalet! Men bortset fra infektionen har jeg haft en dejlig sommer med familien. Jeg er stadig overbevist om, at jeg bliver rask. Og hvis jeg ikke bliver helt rask, vil jeg i hvert fald have det sådan, at jeg kan leve et normalt liv. Jeg er begyndt at arbejde i et fleksjob på lokalavisen i Valby, og det mest unormale er min stomi. Men den kan jeg jo leve med. Jeg mangler kun at overvinde mig selv og komme ud at bade med den der stomipose, fastslår Ankerdal, som skal til ny kontrol om tre måneder.

Læs mere om: