Svømmepigen Mette Jacobsen: Astma ødelagde mesterskaber

Mette Jacobsen.

Mette Jacobsen.

Foto: Alex Tran
Den tidligere elitesvømmer gik glip af flere triumfer, fordi hun var plaget af sygdom i løbet af sin karriere.

Mette Jacobsen var Danmarks ukronede svømmedronning fra 1988 til 2006, og i løbet af de næsten 20 år hev hun 36 EM- og VM-medaljer hjem.

Hun er stolt af, at hendes hårde arbejde bar frugt, men det var bestemt ikke en dans på roser. Sygdom kostede nemlig svømmepigen flere rekorder og triumfer.

- Der var også store kriser undervejs. Det meste af min karriere var jeg plaget af astma. Det er så forfærdelig mange mesterskaber, den har ødelagt for mig. Jeg hostede om natten, måtte sidde op og sove og lød som om, jeg røg 40 cigaretter om dagen og var træt, fortæller Mette Jacobsen til BT og tilføjer:

- Når jeg kigger tilbage, fatter jeg ikke, hvordan jeg kunne blive ved, men jeg ville så gerne vise, hvad jeg kunne.

Gør ondt at tale om det

Da den tredobbelte VM-guld-vinder stoppede som professionel svømmer i 2006, kunne hun ikke lade være med at ærgre sig over, hvor meget astmaen havde påvirket hendes karriere.

- I dag gør det stadig lidt ondt at tale om det, men jeg er blevet langt bedre til at tale at være stolt over det, jeg opnåede ud fra forudsætningerne. Jeg gjorde, hvad jeg kunne, men havde hele tiden 10 kilo ekstra i rygsækken. Min sygdom var for stor en mundfuld til, at det kunne ende lykkeligt, fortæller Mette Jacobsen.

Hun arbejder i dag i en selvstændig virksomhed, hvor hun underviser i svømning, og derudover er hun ansat af Falck Health Care, hvor hun tager ud på virksomheder for at motivere folk til at ændre på deres hverdag.

Privat bor den tidligere elitesvømmer i Birkerød med sine to døtre på fire og seks år.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden