Søndag, 25. juli 2021 — af Marie Krakau

Tårevædet farvel til bassinet: Jeanette Ottesen har afsluttet karrieren

Foto: Ritzau Scanpix
Med finalen i 4x100 meter fri satte Jeanette Ottesen punktum for en imponerende og rekordsættende karriere.

Søndag morgen d. 25. juli blev punktummet for svømmer Jeanette Ottesens professionelle karriere, da hun svømmede sit sidste internationale løb.

Sidste svømmetag blev taget i finalen i 4x100 meter fri ved OL i Tokyo, hvor hun sammen med kollegerne Signe Bro, Pernille Blume og Julie Kepp Jensen endte på en ottende plads.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Ifølge BT forlod en rørt Jeanette Ottesen svømmehallen med tårer i øjnene og smil på læben.

Og det var en dybt rørt svømmer, der mødte pressen efterfølgende.

- Det er virkelig en forløsningsgråd, det er glædestårer. Jeg har været klar til det her i et år, sagde Jeanette Ottesen efter finalen til BT, hvor hun fortalte, at hun aldrig havde turde håbe på, at hun ville ende karrieren i en OL-finale.

Julie Kepp Jensen, Pernille Blume, Signe Bro og Jeanette Ottesen efter de havde svømmet sig videre til finalen i 4x100 fri.
Foto: Ritzau Scanpix

En ekstra dag som professionel

Allerede i går kunne det være blevet 33-årige Ottesens sidste dag som professionelt svømmer, men med en syvendeplads i de indledende heats kvalificerede de danske svømmere sig til finalen.

Efter de indledende heats spåede Jeanette Ottesen, at søndagens sidste tur i bassinet som professionel ville ende med tårer.

- Jeg bliver nok rimelig emotionel bagefter. Rigtig meget endda. Så jeg kommer nok til at stå her og tude i morgen, sagde hun til TV 2 lørdag.

Finalen endte med at blive vundet af det australske hold, der satte verdensrekord med en tid på 3.29.69. Danmark klarede det flot, selvom det endte på en ottende plads i en tæt finale.

Den mest vindende danske atlet

Jeanette Ottesen har i løbet af sin karriere vundet 53 internationale medaljer, og hun har dermed den fornemme titel som den mest vindende danske atlet nogensinde.

Stjernesvømmeren kan se tilbage på en yderst imponerende og bemærkelsesværdig karriere, der bl.a. har bestået af deltagelse ved hele fem Olympiske Lege.

Første gang hun deltog i OL var som 16-årig i Athen. Siden har hun deltaget i alle de efterfølgende lege i Beijing, London, Ro de Janeiro og nu i Tokyo.

Har haft familien med

Covid-19 pandemien sætter flere begrænsninger for legene i Tokyo. Tydeligt for alle er de manglende publikummer, en yderligere konsekvens af corona-situationen er, at atleterne skal forlade OL-byen senest 48 timer efter de ikke længere er en del af det igangværende program.

Jeanette Ottesen kan derfor formentligt se frem til snart at være tilbage i Danmark, hvor hun bor sammen med sin mand den britiske svømmer Marco Loughran og deres datter Billie-Mai på 3 år.

Både mand og datter har været med Jeanette Ottesen en del af vejen i Japan. De måtte gerne være tilstede under pre-camp, men har ikke fået lov til at være til stede i selve OL-byen.

- Mit barn kunne ikke få lov til at komme med herind i OL-byen, så det gav ikke rigtig nogen mening for dem, at de skulle være isolerede på et andet hotel i Tokyo. De er taget hjem og hepper hjemmefra, fortalte svømmeren til BT.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden