Torsdag, 6. april 2017 — af Ulrik Ulriksen

TILLYKKE: Jesper Bank fylder 60 år

Foto: All Over Press
En af dansk sejlsports helt store helte Jesper Bank runder et skarpt sømærke. OL-guldvinderen fra 1992 fylder 60 år. En af Banks helt store beundrere er kronprins Frederik.
Sejlerkongen Jesper Bank fylder 60 år, og han kan på sin runde fødselsdag se tilbage på en fuldstændig vild karriere indenfor sin sport. Jesper Bank er hele tolv gange blevet kåret som verdensmester. Han har erobret titlerne i de fire bådklasser drage, soling, H-båd og matchrace.
Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!
Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!
Desuden har Bank slået til ved De Olympiske Lege, som han fire gange har deltaget i.

Kronprins Frederik fulgte Bank i Sydney

Ved OL I 1992 i Barcelona i Spanien vandt han guld med sin besætning i soling, og han gentog guld-triumfen i 2000 i Sydney, Australien. I 1988 måtte han nøjes med en OL-bronzemedalje ved Legene i Seoul i Sydkorea. Under Legene i Sydney fulgte den ekstremt sejlsportsinteresserede kronprins Frederik i øvrigt særlig tæt Jesper Banks præstationer, selv om kronprinsen naturligvis også havde travlt med en del andet i løbet af OL i Australien.

Jesper fik bank af kronprinsesse Mary

På baggrund af sine enestående sportslige præstationer blev Jesper Bank den 10. januar 2009 optaget i Dansk idræts Hall of Fame, hvilket er det allerhøjeste, en atlet kan opnå i Danmark. Jesper Bank spillede desuden en vigtig rolle i opladningen til kronprinsparrets bryllup i 2004. I en særlig royal udgave af matchrace, det vil sige direkte duel mellem to både, var Bank på hold med kronprins Frederik i en landskamp mod Australien. Det australske hold bestod af kronprinsesse Mary og den australske sejlerstjerne John Bertrand. Jesper og Frederik endte med at få bank af den australske duo. - I dag var det den bedste kvinde, der vandt, sagde en storsmilende Mary dengang efter dysten mod Jesper Bank og hendes private kronprins. Siden har Jesper og kronprinsen flere gange sejlet sammen. Blandt andet i ISAF Nations Cup i MIddelfart for et par år siden.
Foto: All Over Press

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden