TILLYKKE: Landstræner Morten Olsen har fødselsdag

Foto: All Over
Europas længstsiddende landsholdstræner fylder 65 år i dag.

Fødselaren Morten Olsen bliver 65 år i dag, og han blev for alvor folkeeje, da som anfører for det danske fodboldlandshold bragte Danmark til VM-slutrunden i Mexico i 1986, hvor han og holdkammeraterne henrykkede en fodboldverden med deres yderst seværdige fodboldspil.

Og i dag er Morten Olsen stadig et kendt ansigt hos danskerne, idet han som cheftræner for det danske fodboldlandshold stadig er i vælten indenfor fodboldens verden. For eksempel kan han bryste sig af at være en ud af kun tre trænere, der har formået at kvalificere det danske landshold til en VM-slutrunde.

I dag kan Morten Olsen med sine 65 år se tilbage på en begivenhedsrig karriere, hvor han allerede i 1970 debuterede på landsholdet og scorede fire mål, indtil han i 1989 stoppede som aktiv spiller og i stedet blev træner for Brøndby.

Han er den eneste dansker nogensinde, der har rundet hundrede kampe som både spiller og træner på et landshold, og samtidig er han den landsholdstræner i Europa, der har siddet længst på posten.

I 2010 meddelte han på et pressemøde, at han ville stoppe som landstræner for Danmark efter EM i 2012, men blev dog siden enig med DBU om forlænge samarbejdet i yderligere to år frem til efter VM i år.

Endnu sidder Morten Olsen på den prestigefyldte post, og kan i dag på sin halvrunde fødselsdag roligt give sig selv et klap på skulderen for sin store indsats gennem en lang karriere. 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden