22. okt. 2017
Af Majken Munk

TILLYKKE: Mikkel Hansen fylder 30 år

Mikkel Hansen
Mikkel Hansen
Foto: Jesper Sunesen
Danmarks mest prominente håndboldspiller Mikkel Hansen fylder rundt søndag den 22. oktober og kan se tilbage på en karriere, der bugner af succes.

De fleste forsvar på verdens håndboldbaner frygter den 196 centimeter høje Mikkel Hansen, der med sin drøm af en højre arm kan skyde selv den skarpeste målmand i sænk.

På det danske herrelandshold, hvor han debuterede i 2007, har Mikkel Hansen hevet diverse medaljer med hjem. Senest var det den største triumf for dansk herrehåndbold nogensinde, da Hansen og Co. vandt OL-guldmedaljen i Rio sidste år.

Fra efterskole til liga

Mikkel Hansen håndboldtalenter stammer ikke fra fremmede. Hans far Flemming Hansen var selv en dygtig håndboldspiller, som også selv var aktuel på landsholdet.

Det var særligt efterskoleopholdet på Oure på Fyn, der satte gang i den professionelle karriere for den dygtige venstre back. I forbindelse med sit efterskoleophold snuste han til ligaholdet i GOG, som skrev kontrakt med den kun 16-årige Mikkel Hansen, da han stoppede på Oure.

Verdens bedste Mikkel

Der er ingen tvivl om, at Mikkel Hansens navn står øverst på listen over de bedste håndboldspillere i verden, og faktisk blev han både i 2011 og 2015 hædret med den flotte titel som verdens bedste håndboldspiller.

Han har spillet i den danske storklub AG København, i håndboldverdenens spanske mastodont FC Barcelona og nu spiller han i Paris Saint-Germain, som han har skrevet kontrakt med til 2022.

I selskab med de royale

Mikkel Hansen udnytter også sit talent for håndbold til gode formål. Blandt andet har han sammen med kronprinsesse Mary og Mary Fonden arbejdet for at komme mobning på håndboldbanen til livs.

Mikkel Hansen, kronprinsesse Mary
Mikkel Hansen, kronprinsesse Mary
Foto: Claus Fisker

Desuden er de danske kongelige faste gæster, når Mikkel Hansen og landsholdet træder på banen ved diverse slutrunder.

Senest var kronprins Frederik blandt tilskuerne, da guldmedaljen ved OL kom i hus.

- Det er fantastisk med støtte fra kronprins Frederik, fortalte håndboldspilleren under OL i Rio i 2016 til BILLED-BLADET.

Læs mere om: