Onsdag, 16. november 2016 — af Ken Richter

TILLYKKE: Ole Olsen fylder 70 år

Ole Olsen
Ole Olsen fotograferet i 1975.
Arkivfoto: AOP
Ole Olsen giver rundstykker til sine medarbejdere og fejrer fødselsdagen med familien i weekenden.

Ole Olsen er en levende legende, når han i dag onsdag runder de 70 år. I fuld fart runder han det skarpe hjørne i fornem stil - nøjagtig som dengang i 1970'erne, hvor den gæve sønderjyde kørte fra alt og alle på alverdens speedwaybaner.

- Jeg holder mig i gang, og jeg føler mig godt tilpas, fortæller Ole Olsen fra hjemmet i Sommersted, der ligger tæt på Haderslev, hvor Oles eventyr begyndte for nu 70 år siden.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

Serverer rundstykker for medarbejderne

- Det med fødselsdage har jeg aldrig været god til. På dagen serverer jeg lidt rundstykker for mine medarbejdere, og så hygger vi os lidt. I weekenden samler jeg så familien, siger Ole Olsen, der er gift med Ulla.

De har sønnerne Jacob og Torben.

- Torben bor i London og er direktør for selskabet, der har rettighederne til grand prix-løbene i speedway. Han er gift med Lis, og de har Frederik på halvandet år. Jacob har Designcykler og driver otte butikker i Danmark. Han er gift med Anette, som har de voksne sønner Kasper og Mathias. Sammen har de Sahra på 13 år, fortæller Ole stolt om sin lille familie, der kommer og fejrer farfar i weekenden. 

Flot femteplads i "Vild med dans"

Det medfødte talent for speedway førte ham allerede som 19-årig til England, og det blev blandt andet til tre VM-titler i 1971, 1975 og 1978, inden Ole Olsen for sidste gang drejede på gashåndtaget i 1983.

Helt slippe sporten har Ole dog aldrig kunnet.

- Speedway er blevet mit liv, konstaterer Olsen, der driver Speed Sport, som er eksperter i på bare tre dage at bygge midlertidige speedwaybaner på berømte fodboldstadions rundt i verden. Det handler for eksempel om Parken, og senest var han i Melbourne i Australien.

LÆS MERE: Marianne Eihilt stopper i Vild med dans

For 10 år siden stillede Ole Olsen op i "Vild med dans" og klarede en femteplads sammen med Marianne Eihilt.

- Det var måske ikke lige mig, men nu har jeg også prøvet det, og det er jeg glad for. Det var en helt ny verden at komme ind i, og jeg fik et helt andet syn på danserne. De skal også være på dupperne konstant, siger Ole Olsen med tydeligt respekt for en helt anden sportsgren.

Marianne Eihilt og Ole Olsen i "Vild med dans" 2006.
Arkivfoto: Birger Storm

 

 

 

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden