9. apr. 2017
Af Ulrik Ulriksen

TILLYKKE: Sara Slott Petersen fylder 30 år

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/160822_sara_slott_petersen_012.jpg
Foto: All Over Press
Danmarks stærkeste hækkeløber, Sara Slott Petersen, kan i dag fejre fødselsdag.
Sara Slott Petersen er ikke typen, der springer over, hvor gærdet er lavest. Hun træner og arbejder mere end de fleste, og derfor har hun nået den absolutte verdenstop indenfor sin atletik-disciplin hækkeløb. Sara vandt guld ved europamesterskabet i atletik i 2016 i 400 meter hæk. Det var første gang nogensinde, at en dansk kvinde kunne træde op øverst på medaljeskamlen ved et EM.

Historisk OL-medalje i Rio

Ved OL i London i England i 2012 skuffede Sara måske en smule, men sidste sommer tog hun revanche ved De Olympiske Lege i Rio de Janeiro. Her løb Sara Slott sig til en imponerende OL-sølvmedalje, hvilket blandt andre kronprins Frederik så fra sin plads på atletik-stadion.
Han var dybt imponeret over den lynhurtige hækkeløbers indsats. Sara blev i øvrigt også historisk med sin sølv-præstation i Rio. Hun blev den første danske kvinde, som vandt en løbemedalje ved et OL.

Sara Slotts hemmelighed

Til BILLED-BLADET fortalte Sara Slott Petersen i Rio de Janeiro efter sølvtriumfen, at en af hemmelighederne bag hendes styrke var, at hun inden OL havde holdt en pause og koncentreret sig om sønnen Tobias og kæresten Thomas, og efter pausen havde hun fået masser af ny energi til at træne effektivt op til udfordringen i Rio de Janeiro. Det gav altså pote.

Læs mere om: