TILLYKKE: Speedwaylegenden Erik Gundersen fylder 60 år

Erik Gundersen

Erik Gundersen

Foto: Alex Tran
Speedwaylegenden Erik Gundersen har nu levet nøjagtig halvdelen af sit liv svært handicappet efter et styrt i 1989. Han er med sin ukuelige livsindstilling måske en større inspiration nu, end dengang han var aktiv speedwaykører.

Erik Gundersen runder den 8. oktober 2019 et skarpt hjørne under noget festligere omstændigheder end det sving, der blev hans sidste som speedwaykører ved hold-VM i engelske Bradford for 30 år siden. 

Siden har han levet nøjagtig halvdelen af sit liv svært handicappet efter det frygtelige styrt. Fysisk handicappet. For ulykken ødelagde intet af hans beundringsværdige kampvilje og lyssyn.

Han var en glad dreng før, og han er en glad mand efter. Altid med smil i øjnene og en sjov bemærkning på læben. Han er selvfølgelig ked af de begrænsninger, han må leve med, men han tillader ikke, at de ødelægger hverken hans humør eller livslyst. 

En kæmpe inspiration

Erik Gundersen er en kæmpe inspiration for alle, der møder modgang. Det kom blandt andet til udtryk tidligere i år, da han gav et interview til BILLED-BLADET i forbindelse med premieren på filmen "Kongernes fald" om dansk speedways storhedstid med ham selv, Ole Olsen og Hans Nielsen i hovedrollerne.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?Klik her og læs hvordan

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

- Der er mange ting i kroppen, der driller mig. Men pyt med det. Jeg tager det som en udfordring. Hvis noget er umuligt, skal jeg nok finde ud af det alligevel, sagde Erik Gundersen, som blandt andet går på jagt med specialbyggede rifler, som han kan betjene med én hånd. 

Vi ønsker kæmpestort tillykke med 60-års dagen til den mangedobbelte verdensmester i speedway.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden