7. jul. 2016
Af Casper Nielsen

TILLYKKE: Tom Kristensen fylder 49 år

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/20140804-112141-l-2_0.jpg
foto: AOP
Danmarks ni-dobbelte Le Mans vinder, Kevin Magnussen og prins Joachims helt store forbillede, Tom Kristensen, runder i dag sit 49. år på livets store omdrejningstæller.

Tom Kristensen er vant til, at det går hurtigt. Rigtig hurtigt. Derfor kan det dårligt komme bag på ham, at livets omdrejningstæller i dag er kørt ind på sit 49’ende år, siden han 7. juli 1967 blev født i Hobro.

Fra 1997 til 2014 kørte Tom Kristensen sig også ind i historiebøgerne.

Tretten udgaver af 24-timers racerløbet i Le Mans blev det til. Løbet vandt danskeren ni gange - hvilket er en utrolig rekord.

LÆS MERE: Tom Kristensen stopper karrieren

Tom Kristensen fik ros af Prins Joachim

Tom Kristensen popularitet og sportslige meritter er enorme, og da han efter en lang, succesfuld karriere sagde stop den 19. november 2014, var der også mange rosende ord, både fra Formel 1 opkomlingen Kevin Magnussen og den motorsports-glade prins Joachim.

– At Tom Kristensen stopper er jo uundgåeligt. Men det betyder også, at der bliver plads til nogle andre. Men med sådan en karriere, som han har haft, først at gå på pension som 47-årig, er al ære værd. Men Tom var den, som fik bølgen til at rulle, og den ruller i særdeleshed videre, sagde prins Joachim.

Både prins Joachim og Kevin Magnussen havde lejlighed til at hilse på Tom Kristensen, der i Cirkusbygningen lod sig hylde for sin karriere, og derpå selv kronede sin arvtager på racerbanen, Kevin Magnussen med prisen ”Årets banekører” 2014

– Jeg er specielt glad for at få prisen af Tom Kristensen, som har været så stort et forbillede for mig altid, sagde Kevin Magnussen, da han fik overrakt prisen af sit store idol.

Tom Kristensen fortsætter i motorsporten

For Tom Kristensen ruller livet også fortsat videre i motorsportens tegn, nu som ambassadør for Audi Racing.

Tom Kristensen er privat gift med Hanne Andersen og sammen har de tre børn, Oliver, Carla Malou og Oswald.

Som den første danske racerkører er Tom Kristensen blevet betænkt med ridderkorset af dronning Margrethe, noget den helt utrolige Le Mans-rekord gjorde ham berettiget til.

BILLED BLADET ønsker tillykke med dagen.

Læs mere om: