7. dec. 2023
Af Majken Munk

Trænerduoen Jesper Jensen og Lars Jørgensen kan ikke lade være: Sender stikpiller til hinanden

Jesper Jensen og Lars Jørgensen
Håndboldkvindernes trænere Jesper Jensen og Lars Jørgensen
Foto: Kaspar Wenstrup
Kemien mellem håndboldkvindernes trænerduo Jesper Jensen og Lars Jørgensen er god, men de kan ikke lade være med at stikke lidt til hinanden.

De danske håndboldkvinder fortsætter deres færd ved VM på hjemmebane.

Bag alle spillerne på banen står landstræner Jesper Jensen og assisterende landstræner Lars Jørgensen.

Makkerparret kender hinanden fra da de begge to var aktive spillere, men i særdeleshed også fra arbejdet på landsholdet.

Kemien imellem dem er god, og de kan hver især sagtens sætte lidt superlativer på hinandens evner.

- Der er enormt mange ting, jeg beundrer ved Lars, begynder Jesper Jensen, da BILLED-BLADET møder makkerparret forud for VM-slutrunden, og fortsætter:

- For mit eget vedkommende tror jeg altid, at jeg haft en stor tiltro til mig selv, men kan også godt mærke, at når man kommer herind, at så arbejder man med alle mulige eksperter - Lars inklusiv - på hver deres område, og jeg synes, jeg har forstand på forsvarsspil, men når jeg så kommer ind til Lars, kan jeg godt mærke, at der er alligevel også huller i osten.

Faktisk er det netop summen af de to, som ifølge cheftræneren er succesen.

- Jeg føler, at vi er gode for hinanden. Lars har også en stoisk ro omkring sig i forhold til at give tryghed. Det er nemt at sige efter en kamp, hvad vi skulle have gjort bedre. Det har jeg også haft en tendens til. Lars er meget visionær omkring det positive, som han fokuserer på. Det er en bedre læring, fortæller Jesper Jensen, før han må kapitulere og sende en stikpille, der får dem begge til at le:

- Ellers så kan jeg simpelthen ikke finde andet, jeg har lært af ham.

Heldigvis er der ingen sure miner, for Lars Jørgensen kan også sagtens finde gode ting at sige om Jesper Jensen.

- Jeg synes, han fortjener alle de roser, han har fået. Han er chef for et landshold, men han er jo egentlig ikke ”hands on” på det hele tiden. Han lægger det over i hænderne på andre mennesker. Nu er det jo mig, der har det daglige ansvar, og det kræver en stor tro på, at vi er enige, og at jeg gør det, han gerne vil have. Jeg kan lave rigtig mange fejl, og det er ikke mig, der kommer til at stå med skylden, fordi det er Jesper, der er landstræner, fortæller Lars Jørgensen og uddyber:

- Så hver gang vi vinder, er det Jesper, der står forrest, men når det går galt, er det også Jesper, selv om det måske er fejl omkring nogle ting, jeg har sagt. Så jeg må sige, at jeg beundrer den måde, han bedriver sin ledelse. Han har det endelige ansvar, men han er enorm god til at involvere de mennesker, som skal være en del af det på det rigtige tidspunkt. Det er en enorm styrke.

Lars Jørgensen og Jesper Jensen
Lars Jørgensen og Jesper Jensen har nemt ved at få hinanden til at le.
Foto: Kaspar Wenstrup

Men Lars Jørgensen kan ikke lade være med at sende en stikpille tilbage.

- Det kommer nok af at have et stort selvværd, som jeg tror, at Jesper har. Han har også en enorm stor selvtillid, fortæller han og slår en stor latter op.

- Han er dybest set virksomhedschef, men han er der kun en gang imellem, og så må han håbe på, at de folk han har ansat, gør det ordentligt. Der træder vi nogle gange voldsomt forbi, tilføjer han.

- Hvis du lavede nogle fejl, skulle du nok indrømme det. Men det er selvfølgelig hypotetisk, følger Jesper Jensen med et glimt i øjet op.

- Der har sgu ikke været mange af dem, svarer Lars Jørgensen.

Læs mere om: