12. sep. 2012
Af af John Lautrup

Ulrik Wilbek kåret til verdens bedste

Ulrik Wilbek
Ulrik Wilbek
Foto: Lars H. Laursen
Det har været en god uge for Ulrik Wilbek. Først blev han udnævnt til sin egen chef. Og nu er han blevet kåret til verdens bedste håndboldtræner.

Ulrik Wilbek og hans håndboldherrer havde ikke det bedste OL, men det forhindrer ikke, at han netop er blevet kåret til verdens bedste håndboldtræner af internationale eksperter og brugere på Det Internationale Håndboldforbunds (IHF) hjemmeside.

Kåringen kommer i samme uge som udnævnelsen til sportschef i Dansk Håndboldforbund. Dermed er Ulrik Wilbek til nogles forundring pludselig chef for både sig selv og Jan Pytlick, der træner kvindelandsholdet.

IHF skriver på sin hjemmeside, at danskerne fik 34 procent af stemmerne. Dermed blev han belønnet for, at Danmark lige nu er både europamester og vice-verdensmestre. Til gengæld glippede det under sommerens OL i London, hvor landsholdet end ikke formåede at kvalificere sig til semifinalen.

Claude Onesta, som er træner for Frankrigs verdens- og OL-mestre, måtte nøjes med andenpladsen. Han fik 27 procent af stemmerne, men har tidligere vundet afstemningen i 2009 og 2010.

For Ulrik Wilbek er det første gang, han kan smykke sig med titlen "verdens bedste".

Læs mere om: