Verdensmesteren Jeanette Ottesen svømmer i kærlighed

- Vi er et rigtig godt team. Hvis den ene er presset, er den anden rigtig god til at tage over, siger nygifte Jeanette
- Vi er et rigtig godt team. Hvis den ene er presset, er den anden rigtig god til at tage over, siger nygifte Jeanette
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET

Guldsvømmeren Jeanette Ottesen henter sin energi på hjemmebanen - i kærligheden til sin nye ægtemand, som hun har kendt, siden hun var 12 år

Mandag, 17. oktober 2011 - af Lisbeth Grube

Guldet om halsen har Jeanette Ottesen svømmet sig til som verdens bedste - men det mest eftertragtede guld, ja, det har hun hentet uden for bassinet. Danmarks nye stjernesvømmer, den nykårede verdensmester i 100 meter fri, er klar i talen, når det gælder manden i sofaen i lejligheden på Østerbro.

- Han betyder alt. Jeg ville ikke kunne svømme uden Bobby, for jeg ville simpelthen ikke få mad på bordet, siger Jeanette og klapper sin husbond på låret.

Den 23-årige guldsvømmer blev 13. august gift med Bobby William Gray, 24, der er svømmetræner og arbejder i it-branchen - og fru Gray er dybt afhængig af sin bedre halvdel. Han følger hvert eneste svømmetag, hun tager.

- Når jeg skal til træning, skal Bobby det faktisk også. Han kører mig altid til lufthavnen, og når jeg kommer hjem fra træning om aftenen klokken otte, står aftensmaden klar. Forholdet fungerer kun, fordi Bobby kender til min verden og ved, hvor meget den kræver.

Samtidig er det dejligt, at han er stolt af mig. Han fortæller Gud og hvermand om, hvad jeg laver, og jeg kan mærke, at han brænder for, at jeg kan nå resultater, fortæller Jeanette.

Bobby vandt hendes hjerte, allerede da hun var 12 år og han 13. De trænede i samme svømmeklub, og fire år senere blev de kærester.

- Pludselig begyndte hun jo at få former og blive spændende. Og Jeanettes personlighed var skøn. Hun var meget bestemt og karismatisk, og det kunne jeg godt li'. Mange drenge blev skræmt væk af, at hun kunne finde ud af at sige sin mening. Hun er stadig kontant, og det er dejligt nemt at have med at gøre. Er der noget galt, får man det at vide, fortæller Bobby.

Jeanettes udmelding om fremtiden er også mildest talt kontant. Set i lyset af sommerens flotte medaljehøst er det overraskende, at hun har tænkt sig at stoppe svømmekarrieren efter OL i London næste sommer.

- Livet som svømmer er bygget op om træning. Derfor er det fantastisk, at jeg nu er blevet verdensmester, for så har jeg fået noget ud af al den træning. Men hvis der ikke sker mere, og jeg ikke får mere at leve af med hensyn til sponsorater, må jeg videre med mit liv efter OL, siger Jeanette, som gennem længere tid har levet af 6.000 kroner om måneden før skat og derfor har været nødt til at tage job ved siden af svømningen. Indtil for et halvt år siden arbejdede hun i en børnehave.

Fremtidsdrømmen tæller også to-tre børn. Men foreløbig nøjes det unge par med at nyde svømmesuccesen og hinanden.

- Mange af vores venner omkring de 30 render rundt og har svært ved at finde kærligheden. Vi har fundet vores livs kærlighed i en ung alder, så på det punkt føler vi os ekstremt heldige. Vi har hinanden uanset hvad, pointerer parret.