2. jan. 2022
Af Ulrik Ulriksen

Vil undgå at bryde loven: Christian Eriksen tvunget til Schweiz

Christian Eriksen
Christian Eriksen
Foto: Mega
For den danske fodboldspiller Christian Eriksen har det været nødvendigt at tage fra sit hjem i Italien til Schweiz for at få lov til at spille fodbold.

Danmarks lysende fodboldstjerne Christian Eriksen har netop fået ophævet sin kontrakt med den italienske storklub Inter fra Milano.

Christian Eriksen bor stadig i Italien

Christian og kæresten Sabrina har stadig bolig udenfor Milano, men her kan Eriksen ikke få lov til at holde sin form ved lige med fodboldtræning overhovedet.

Det er således ulovligt at træne eller spille fodbold i Italien, hvis man har fået indopereret en hjertestarter som den ICD-enhed, Eriksen har fået efter sit hjertestop i EM-kampen i Parken i juni 2021.

Derfor er Christian tvunget til at tage den forholdsvis korte tur fra Milano i det nordlige Italien lige over grænsen til det sydlige Schweiz.

Træner alene

Her kan han selvtræne på fine græsbaner i Chiasso, som altså ligger i den sydlige del af alpelandet tæt på grænsen til Italien.

I Schweiz er det ikke som i Italien ulovligt at spille fodbold med en indopereret ICD-hjertestarter.

Dermed undgår Christian Eriksen at bryde loven, når han holder sin fysiske form ved lige.

Stor interesse fra schweizisk medier

Det er RSI Sport, der sender radio og tv på italiensk i Schweiz, som melder, at Eriksen træner i byen Chiasso, der ligger meget tæt på den italienske grænse og blot 55 kilometer fra Milano.

Christian Eriksen selvtræner på Stadion Riva IV, der lægger bane til schweiziske fodboldhold FC Chiasso.

Der er endnu ikke kommet nyt om Eriksens kariereplaner.

Alle fans håber, at han fortsætter med fodbolden, men et karrierestop kan også være en mulighed.

Læs mere om: