26. okt. 2012
Af af Malan Joensen

Vild med dans stjerne: Jeg dør nok også af kræft

Monica Vestergaard Christiansen og Thomas Evers Poulsen måtte forlade dansegulvet efter to programmer.
Monica Vestergaard Christiansen og Thomas Evers Poulsen måtte forlade dansegulvet efter to programmer.
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Golfspilleren Monica Vestergaard Christiansen har oplevet flere tilfælde af kræft inden for den nærmeste familie.

- Der er jo en ret stor risiko for, at jeg også dør af kræft, når så mange i min familie har fået det. Jeg håber bare, at jeg ikke kommer til at lide så meget, fortæller golfspilleren og "Vild med dans"-deltageren Monica Vestergaard Christiansen til Ekstra Bladet.

Kun tre dage før hun første gang skulle betræde dansegulvet og starte den hårde træning med partneren Thomas Evers Poulsen, fik hun den triste meddelelse, at hendes mor havde fået brystkræft.

For Monica Vestergaard Christiansen, der har mistet to bedsteforældre til kræft, var det en meget chokerende nyhed:

- Jeg nåede at tænke 'hvad nu hvis jeg mister min mor'. Når man er sund og rask, når man ikke altid at værdsætte det, man har. Det ændrer sig, når man får sådan en besked.

Det ændrede heldigvis ikke ved den 25-årige golfspillers overbevisning om at komme i gang med dansetræningen:

- Jeg har været nødt til at holde humøret højt - også for min mors skyld. Og Thomas var så fleksibel med træningstiderne, at jeg kunne tage med til alle min mors behandlinger, fortæller Monica Vestergaard Christiansen til avisen.

Efter at have deltaget i to af denne sæsons "Vild med dans"-programmer røg hun og Thomas Evers Poulsen ud - og efter seks uger, en operation og 25 strålebehandlinger er Monica Vestergaard Christiansens mor erklæret fri for kræft.

Til trods for bekymringen over at have den frygtede sygdom så rigt repræsenteret i den nærmeste familie, nægter golfspilleren at lade frygten overtage:

- Jeg er bevidst om det, men jeg vil ikke være bange. Man skal ikke ignorere det. Ikke benægte det. Men jeg har valgt at lægge det bag mig og levet livet. Frygt fører ikke noget godt med sig - derfor har jeg valgt den fra. Det gør ikke noget, at man græder, for kræft i familien gør ondt. Men man bliver også glad for livet.

Ud over at bruge tid på golfspillet, er Monica Vestergaard Christiansen også ambassadør for Rigshospitalets Ronald McDonald-hus og i aften gæster hun igen "Vild med dans"-studiet for at hjælpe med at samle penge ind til Kræftens Bekæmpelse via TV 2's "Knæk Cancer"-kampagne.

Læs mere om: