5. sep. 2018
Af Ulrik Ulriksen

Vild med dans-veteran træner for fodboldlandsholdet

Karina Frimodt og John Faxe Jensen
Karina Frimodt og John Faxe Jensen
Foto: Hanne Juul
Det er ikke hver dag, at en tidligere deltager i "Vild med dans" får muligheden for at styre herrelandsholdet i fodbold. Det sker dog i aften, når den nye, vikarierende landstræner John Faxe Jensen sender Danmarks udvalgte på banen i Bratislava mod Slovakiet.

Den tidligere fodboldspiller og "Vild med dans"-deltager John Faxe Jensen, 53, har prøvet lidt af hvert, og han er ikke bange for udfordringer. Det har han vist over de seneste mange år.

I "Vild med dans"-sæsonen 2015 gav John Faxe Jensen den gas sammen med sin partner, Karina Frimodt, i alt lige fra salsa til slowfox, og Faxe og Frimodt fik en flot tredjeplads i TV 2-konkurrencen.

I 1992 var Faxe manden bag et af målene i 2-0 sejren over Tyskland, som gav Danmarks fodboldhelte EM-pokalen. Nu skal europamesteren John Faxe Jensen så midlertidigt stå i spidsen for det danske vikar-herrelandshold i fodbold i udebanekampen mod Slovakiet i aften. Det er Faxes debut som landstræner.

En glorværdig fortid

John Faxe Jensen har en glorværdig fortid som professionel fodboldspiller i Brøndby og engelske Arsenal og på Danmarks herrelandshold naturligvis, og han har også som træner høstet succes, da han gjorde Herfølge Boldklub til Danmarksmester i 2000.

Det er dog noget tvivlsomt, om han kan føre sit hold til sejr over Slovakiet i aftenens kamp. Det er således langt fra nationens bedste spillere, Faxe har til rådighed efter en alvorlig og kompliceret konflikt mellem de normale stjerner som Christian Eriksen & Co. samt fodboldorganisationen Dansk Boldspil Union.

John får brug for et mirakel

Konflikten betyder, at de højt profilerede danske fodboldstjerner ikke har fået lov til at gå på banen af DBU. I stedet er det altså amatører fra meget lavt rangerende klubber som Vanløse, Jægersborg og Tarup Paarup, som udgør stammen på det mandskab, der med ryggen mod muren skal gennem 90 minutter mod Slovakiets verdensstjerner. Det gælder for Faxe om at få sine spillere til at finde melodien hurtigt og løbe i takt, så de kan byde de slovakiske storfavoritter op til dans i aften.

BILLED-BLADET ønsker John Faxe Jensen og hans modige mænd i rødt og hvidt held og lykke med masser af tryllestøv på.

Det får de helt sikkert brug for onsdag aften fra klokken 20.45 på City Arena Trnava Stadion i den nordøstlige del af Bratislava.

Læs mere om: