Stephanie: Derfor har jeg talt med en psykolog

Stephanie Siguenza van-der Watt

Stephanie Siguenza van-der Watt

Foto: Martin Høien
Stephanie er glad for sin nye bog, men tilblivelsen af den har været en hård proces.

Stephanie Siguenza er bare 20 år gammel, men hun har alligevel allerede oplevet mere end de fleste.

Langt fra det hele har været godt, for Stephanies barndom har været præget af blandt andet mange flytninger og svigt.

Stephanie: Det har været hårdt

Hun fortæller om det hele i sin nye bog ”Fra Årgang 0 til frihed”. Den er blevet til, fordi Stephanie har haft brug for at fortælle sin version af alt det, der er sket de sidste 20 år

Hun glæder sig til, at alle andre nu også kan få det fulde indblik, for der er meget, der ikke er kommet frem i "Årgang 0". 

- Jeg tror bare, at min skuldre falder helt ned nu, hvor jeg har fortalt det hele. De ryger af og over i den bog i stedet for. Det har virkelig været terapeutisk at snakke om det, og jeg har også haft en psykolog tilknyttet. Hun har været god og hjulpet undervejs. Selvfølgelig har jeg kunne lide at lave bogen, men det har også være hårdt psykisk og mentalt. Ikke kun fordi jeg skulle fortælle nogle ting igen, men jeg skulle også vride hjernen for at huske. Det har været trættende, og nu er jeg glad for, det er overstået, fortæller Stephanie.

 

Stephanies egen fortælling

Bogen er skrevet i samarbejde med journalist Anna Nørkjær Bang, og her fortæller Stephanie blandt andet om sin mors turbulente forhold, en tur i statsforvaltningen og om sin far, som hun ikke har haft kontakt med de seneste to år.

Bogen er udelukkende Stephanies egen fortælling, og der er ikke nogen, der undervejs har fået at vide, hvad der står i den.

- Der er ikke nogen, der har læst den, og det har jeg stået fast på hele tiden. Den skulle ikke læses, før den var færdig. Det var en aftale, jeg havde med Anne Nørkjær Bang, at bogen er mellem mig og hende, indtil den er færdig. Det synes jeg var så fint, så der er ikke nogen, der ved, hvad står i den, fortalte Stephanie, da BILLED-BLADET mødte hende et par uger før bogen udkom.

Læs hele det store og ærlige interview med Stephanie i BILLED-BLADET, der er på gaden nu. 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden