26. sep. 2011
Af af Hanne Rask

Stephanie Kessler: Jeg gider ikke græde over spildt mælk

Stephanie Kessler
Stephanie Kessler.
Foto: Krestine Havemann
Hendes far var stiknarkoman, og moderen sad i fængsel - men det rører ikke Stephanie Kessler.

I et sammensurium af tatoveringer, silikonebryster, fængselsophold, bokseringe, striptease, værtshusmiljø og masser af kærlighed og latter lever en ikke helt almindelig familie, nemlig "Familien fra Bryggen"!

Det er bokseren Mikkel Kesslers familie, der udgør den specielle sammensætning, som der nu er blevet et TV3-program - i seks afsnit - ud af. I en varm skildring af en familie, der holder sammen i tykt og tyndt møder vi Mikkel Kesslers mor, Ann, der går på værtshus hver dag og har gjort det, siden Mikkel var helt spæd. Det var hans dengang 13-årige søster, Linse, der passede ham, mens mor var væk, og Linse og Mikkel har trods aldersforskellen altid haft et tæt forhold til hinanden.

Det har hele familien, der også tæller Linses 21-årige datter, Stephanie, kaldet Geggo. Hun ville gerne være dyrlæge, men har nu uddannet sig som poledance-instruktør og arbejder i sin mors stripklub i Nyhavn. Her er hun også barbestyrer. Men hvordan er det at være tredje generation af Kessler-familien, og er hun på vej i sin mors fodspor?

- Jeg er slet ikke en linselus som min mor. Jeg er langt mere privat, og nok har jeg fået lavet brysterne lidt større, men det var, fordi jeg næsten ikke havde nogen. Hendes er flotte, men jeg er mere en Christiania-tøs, og der har man ikke store silikonebryster. Og mine tatoveringer fik jeg altså før hende, griner Stephanie og fortsætter:

- Mange, der ser os udefra, vil nok tænke, at jeg er sådan en, det er synd for, fordi min mor har været i fængsel i sammenlagt syv år, og fordi min far, som jeg aldrig har kendt, er stiknarkoman. Jeg kunne da også godt sætte mig ned og græde over det, og måske ligger der nogle traumer i mig, jeg ikke har kendskab til, men jeg er altså ikke typen, der græder over spildt mælk.

Vil ikke selv i fængsel

- Min opvækst har givet mig rygrad, og jeg har virkelig haft det godt. Det har min mor også. Der har altid været masser af kærlighed mellem os alle. Jeg har haft min mor meget, mellem hendes fængselsophold, og mens hun sad inde, ringede og skrev hun meget til mig dagligt. Det er ikke min plan, at jeg selv skal i fængsel, men det er nok en fordel, at jeg ikke går så meget i byen, for ligesom hende har jeg et voldsomt temperament, og ja, vi er folk med arme og ben, griner hun undvigende på spørgsmålet om, hvorfor de har tendens til at slås.

Mikkel Kessler har gjort det til sin levevej at slå på tæven. Det gør han godt, og de tre kvinder i hans familie følger ham intenst. Lige nu har han travlt op til en vigtig boksekamp og kunne derfor ikke være med, da "Familien fra Bryggen" holdt pressemøde. Men de fire Kesslere mødes som regel flere gange om ugen til brunch i mor Anns køkken og følger opmærksomt med i hinandens liv.

Vi andre kan følge med på TV3, hvor den sympatiske og noget ualmindelige familie viser sig på skærmen onsdage kl. 21.00.

Læs mere om: