Søndag, 6. juli 2014 - af af Niels Burgos

Stina Ekblad: Mit livs største beslutning

Stina Ekblad

Stina Ekblad

Foto: Jesper Sunesen
Den 60-årige skuespiller rejste hjemmefra som 17-årig, Den beslutning ændrede hendes liv

60-årige Stina Ekblad er ikke i tvivl, når hun skal nævne en beslutning, der ændrede hendes liv: Det var, da hun som bare 17-årig besluttede at sige farvel til den lille landsby i Finland, hvor hun boede med sine far og mor - og flytte til Danmark. Men for hendes forældre var det ikke nemt at tage afsked med deres teenagedatter.

Til Femina fortæller Ekblad: - Det var et stort valg for mig at tage dengang - virkelig et stort valg. De var ikke glade for det. Jeg var 17 år, og jeg rejste hjemmefra og var fast besluttet på det. Jeg skulle være skuespiller - der var ikke noget andet for mig. Så hurtigt som muligt skulle jeg op på scenen, der, hvor jeg følte, jeg hørte hjemme. De syntes, det var forfærdeligt, og der var en periode, hvor det var meget svært for mig, men igen, der var ikke noget valg, fortæller Ekblad til ugebladet.

- Jeg kom væk hjemmefra og oplevede en fri attitude i Danmark. Jeg syntes, folk var sanselige og sjove, og det var ikke så strengt og ikke så hårdt, som jeg nogle gange oplevede, at mit liv var inden da.

Stina Ekblad blev uddannet ved Skuespillerskolen på Odense Teater i 1975 og har siden haft en lang og succesfuld karriere. Herhjemme kendes hun formentlig af de fleste som Karin, Kai Holgers svenske hustru i "Krøniken". Hun bor i dag fast i Stockholm

 

Læs mere om:

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden