24. dec. 2012
Af af Susse Wassmann, Aller Media

Susse Wold: Jeg er blevet skrappere

Susse Wold
Susse Wold
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Susse Wolds livskriser har givet hende indsigt og gjort hende skrappere. – Nu siger jeg nej, når jeg mener nej, siger hun.

Vi kender skuespiller Susse Wold som den smukke elegante kvinde, der har spillet med i en perlerække film, tv-serier og teaterstykker og i starten af det nye år - mere præcist den 10. januar - kan vi se hende på biograflærredet i en stor rolle i Thomas Vinterbergs prisvindende film Jagten, der har Mads Mikkelsen i hovedrollen.

- Det var rigtigt for mig, da jeg gjorde det

Det er første gang i 27 år hun medvirker i en film, og i den anledning har SØNDAG bedt Susse Wold om at se tilbage på sit liv og vurdere, om der er noget, hun ville have gjort anderledes.

- Næh. Jeg kunne ikke have gjort noget anderledes. Fordi det var rigtigt for mig, da jeg gjorde det. Jeg har aldrig gjort noget, der har skadet andre mennesker skrækkeligt meget, og hvis jeg har gjort noget, der har skadet mig selv, så har jeg jo lært noget af det. Fået en indsigt, og startet en selvrefleksion, som jeg ikke ville have gjort, hvis ikke det var på grund af mine livskriser. Det var jo ikke sådan, at så gik jeg i terapi, og så vågnede jeg op tre år efter, og så var alt okay. Selvudvikling er som at bygge et hus, hvor du først lægger grundstenene, og så bygger langsomt op, siger Susse Wold.

- Hvordan har hele det forløb ændret dig som person?

- Jeg er nok blevet skrappere. Jeg siger, hvad jeg vil, og hvad jeg ikke vil - hvor jeg før har været alt for god til at undertrykke mine følelser og sige ja, når jeg mente nej. Nu siger jeg nej, når jeg mener nej, og ja, når jeg mener ja. Det giver også en større tryghed i ens omgivelser. De ved, hvor de har mig. Og jeg synes dybest set ikke, at man har pligt til altid at fortælle, hvorfor man siger nej. Jeg ved, at det kan være svært, fordi man føler, at man sårer andre mennesker, men ved du hvad - det sårer altså mere, hvis man siger ja og gør noget vrangvilligt, siger Susse Wold.

Læs mere om: