Suzanne Bjerrehuus udsat for grov kommentar på Facebook

Suzanne Bjerrehuus.

Suzanne Bjerrehuus.

Foto: Jesper Sunesen
Forfatteren og debattøren blev noget overrasket over en hård kommentar, hun tirsdag fik på det sociale medie.

Suzanne Bjerrehuus bruger ofte Facebook til at debattere diverse aktuelle emner, og hun er vant til, at hendes følgere kommenterer på hendes indlæg.

Tirsdag modtog hun dog en kommentar, som skilte sig ud fra de andre og var et direkte angreb på hende som person.

Dagen før havde Suzanne Bjerrehuus skrevet et indlæg, hvor hun gav sin mening til kende om Venstre-politikeren Inger Støjbergs udtalelse om, at det bør være muligt at stille særkrav til indvandrere fra ikke-vestlige lande.  

Ny tone i debatten

Forfatteren og debattøren mener ikke, at der skal diskrimineres, men at man ”kan stille krav om, at familiesammenføring/opholdstilladelse ikke smides i nakken på folk, som ikke kan eller vil bidrage til det danske samfund. Der kan stilles krav om et vist niveau af skolegang og viden”.

Hendes indlæg fik dagen efter en ukendt mand til at gå helt over gevind og skrive en kommentar, hvor han ønsker, at både Suzanne Bjerrehuus og hendes svigerinde, forfatteren Jane Aamund, dør af kræft, så han slipper for at høre på dem.

- Da jeg så det, tænkte jeg, at det godt nok var en ny tone i debatten. Sådan har jeg ikke fået den før. Normalt har jeg ”højt til loftet” i debatten, men det her var alligevel nyt, siger Suzanne Bjerrehuus til BT.

Blev ikke bange

Hendes ægtemand Asger Aamunds søster lider af kræft, og Suzanne Bjerrehuus fik selv konstateret kræft i 1995. Hun er dog for længst blevet erklæret rask.

Den hårde kommentar fra ”stalkeren” fik ikke Bjerrehuus til at blive hverken bange eller ked af det, men hun valgte straks at offentliggøre indlægget, så andre kunne se det.

- På denne måde synes jeg, at jeg punkterer det, den slags mennesker skriver, og samtidig gør jeg andre opmærksom på, hvad man kan blive udsat for på sociale medier, siger Suzanne Bjerrehuus.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden