Torsdag, 14. maj 2020 - af Marianne Singer

Sveriges Søren Brostrøm: Sådan er han helt privat

Anders Tegnell og Søren Brostrøm.
Anders Tegnell og Søren Brostrøm.
Foto: Ritzau Scanpix
Mens Søren Brostrøm har været med til at lede Danmark gennem coronakrisen, er det i Sverige Anders Tegnell. Her kan du lære manden bag Sveriges omdiskuterede corona-strategi lidt bedre at kende.

Flere danske personligheder er, siden coronakrisens for alvor brød ud i marts, blevet landskendte på rekordtid og har nærmest opnået kultstatus, deriblandt "Fællessang"-værten Phillip Faber og Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, 54.

Anders Tegnell er blevet en super kendis i sit hjemland. Her er det 32-årige Gustav Lloyd Agerblad, der har fået hans ansigt tatoveret på sin arm. 
Foto: Ritzau Scanpix

Det samme er sket i Sverige, hvor det er den ellers noget anonyme Anders Tegnell, 64, der som statsepidemiolog hos Folkhälsomyndigheten (svarer til Sundhedsstyrelsen) har været med til at lede sine landsmænd gennem krisen med en omdiskuteret strategi.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Solid faglig baggrund

Anders Tegnell sammen med Socialstyrelsens kriseberedskabschef, Johanna Sandwell, under et af de mange pressemøder. 
Foto: Ritzau Scanpix

Men hvem er egentlig manden, der i denne tid, har en så fremtrædende rolle i Sverige og som mere end halvdelen af svenskerne, ifølge Svenska Dagbladet, har stor tillid til?

Hans faglige baggrund er solid med både medicinstudier i Sverige og England.

Hollandsk hustru

Anders Tegnell har tidligere arbejdet for Smittskyddsinstitutet (svarer til Statens Seruminstitut) og hos Socialstyrelsen og siden marts 2013 har han været statsepidemiolog. 

Ifølge Svensk DAMtidning bor han i Vreta Kloster udenfor Linköping sammen med sin hollandske hustru, Margit Neher, 60, der er arbejdsterapeut og derudover forsker og underviser på Linköpings universitet.

Bor i forældrenes hjem

Villaen, som parret bor i, har han arvet af sine forældre og den var i sin tid hans fars tjenestebolig.

I et interview med Östgöta-Correspondenten har han fortalt lidt om sin barndom. 

– Vi flyttede en del rundt. Jeg er født i Uppsala af skånske forældre og opvokset her og der. Jeg gik på gymnasiet på Katedralskolan, fortæller han blandt andet.

Tre voksne døtre

Sammen har parret tre voksne døtre: Annemiek, 24, der er sygeplejerske, Emily, 32, der er læge og blandt andet har arbejdet for Læger uden Grænser og Saskia, 30, der er civilingeniør. 

Til Expressen har han tidligere fortalt, hvor meget hans familie betyder for ham.

– Min hustru og mine børn er en kæmpe støtte for mig i det her. Både det at de accepterer, at jeg nok er lidt mere hjemmefra end jeg plejer, men også trygheden i at komme hjem til dem. Nu bor mine døtre ikke længere hjemme, men vi taler sammen hver eller hver anden dag, siger han blandt andet i interviewet

Tryk her for at se hans hustru

Pendler til Stockholm 

Anders Tegnell pendler frem og tilbage mellem Vreta Kloster og Stockholm hver dag og bruger, ifølge Östgöta-Correspondenten, tiden på at svare på mails. 

Ifølge svenske Femina slapper han af med at hugge brænde og ordne huset. 

 

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden