Lørdag, 2. august 2014 - af Karina Didriksen

Anders Bircow: Linie 3 var en sommerspøg

Anders Bircow.
Anders Bircow.
Foto: AOP
Det var en ren tilfældighed, at komikeren som ung flyttede til Jylland og mødte Thomas Eje og Preben Kristensen.

Som 21-årig anede Anders Bircow ikke, hvad han ville med sit liv, så han flyttede fra Sjælland til Herning for at finde sig selv.

I den jyske by mødte han skuespilleren Bent Vestergaard, og så fik Bircow en åbenbaring: han skulle selvfølgelig være skuespiller!

Han begyndte på skuespillerskolen i Aarhus. Her gik Preben Kristensen en klasse under ham, og et par år senere kom Thomas Eje også ind på skolen – dermed fik Linie 3 sin start.  

Fik dame til at grine

Den 3. maj 1980 optrådte Linie 3 for første gang på TV, og de blev med ét et kæmpe hit, der kunne give danskerne grineflip.

- Jeg kan huske, at Preben Kristensen og jeg kom gående på gågaden i Aarhus, hvor vi blev passet op af en ældre dame. Hun var vel cirka lige så gammel, som jeg er i dag, fortæller Anders Bircow til Søndagsavisen og fortsætter:

- Hun sagde til mig, at hendes mand var død for seks måneder siden, og at hun ikke havde grinet siden. Ikke før i går aftes. Der vidste vi, at vi havde fat i noget stort – også selvom vi tænkte, at Linie 3 blot var en sommerspøg.

God timing

62-årige Bircow har levet af at optræde siden da, og han tænker ofte på, at det hele skyldtes mødet med Bent Vestergaard.

- Jeg aner ikke, hvad der ville være sket i mit liv, hvis jeg ikke havde mødt ham. Der havde jo nok ikke været Linie 3, men altså: Mennesker mødes, og tilfældigheder opstår. Det var god timing, siger han.

Komikeren medvirker i øjeblikket i musicalen ”Den lille havfrue” i Operaen i København.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden