22. okt. 2015
Af Helle Skram de Fries

Andreas Bo skal spille Dirch Passer

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/dirch_0.jpg
foto: Jeppe Michael Jensen
Næste år ville Dirch Passer være fyldt 90 år, og der markeres med en stor musikalsk komedie med Andreas Bo i rollen som Dirch Passer og Troles Lyby i rollen som Kjeld Petersen.

"Dirch" er den korte og præcise titel på en hyldestforestilling i anledning af, at Dirch Passer næste år 18. maj ville være fyldt 90 år.

Rollen som Dirch Passer er lagt i hænderne på Andreas Bo, og Troels Lyby skal spille Kjeld Petersen, når forestillingen får premiere 18. august næste år.

Robert Hansen spiller Sprogøe og Kaas

Premieren finder sted i Glassalen, hvor det hele sluttede for Dirch, da han faldt om på trappen op til scenen og kom på hospitalet, hvor han kort efter døde 3. september 1980 - 54 år gammel.

Ved et pressemøde torsdag 22. oktober blev hele castet til den stort anlagte forestilling afsløret, og med på rollelisten er også Robert Hansen, der skal spille både Ove Sprogø og Preben Kaas.

Omdrejningspunktet for forestillingen er det unikke makkerskab mellem Dirch Passer og Kjeld Petersen.

- Vi skal helt und under huden på de to og deres venskab, og på tiden dengang og musikken, lød det i præsentationen af forestillingen, der - på bagrund af filmen "Dirch" er skabt af Thomas Langkjær Entertainment og Live Nation i samarbejde med Black Box Theatre Holstebro og skal instrueres af Peter Langdal.

Troels Lyby ikke i tvivl

Troels Lyby skal som sagt varetage rollen som Kjeld Pedersen. Og det var ikke svært at sige ja tak til.

- Jeg er ikke gået ombord i manuskriptet endnu, men jeg synes, Kjeld Petersen var en fremragende skuespiller, og det er tydeligt, at det er ham, der lægger op til Dirch, når de er på scenen sammen. Jeg var ikke i tvivl om at sige ja til rollen, og jeg glæder mig meget til at skulle spille Kjeld Petersen, fortalte Troels Lyby til BILLED-BLADET - og tilføjer:

- De levede jo også et lidt hårdt liv - og man kan godt se, at de nogen gange kører næsten ren impovisation, når de ikke rigtig har fået foreberedt sig.

Andreas Bo går til rollen med ærefrygt

Sådan bliver det med garanti ikke, når Andreas Bo og Troels Lyby går på scenen. De vil helt sikkert være top-forberedte.

- Dirch var original og lidt skør på den gode måde, og jeg elsker den form for komik, så jeg er utrolig glad for at have fået rollen. Men det er jo næsten dansk nationalskat, man skal ind og røre ved, så der er jo også noget ærefrygt, lyder det fra Andreas Bo.

På rollelisten er også Sys Bjerre, der synger Gitte Hænning og Kaya Brüel, der spiller Daimi og Sigrid Horne Rasmussen.

Rollen som Stig Lommer varetages af Carsten Bang.

Efter Glassalen tager forestillingen på danmarksturné til Holstebro, Odense, Esbjerg, Aalborg og Aarhus.

Læs mere om: