Torsdag, 19. juni 2008 - af af Signe Ravn

Anmeldelse: Revy 2008 - lidt sjov, mens isen smelter

Det Kongelige Teaters revy kan varmt anbefales. Særligt de musikalske indslag tager kegler, og hele holdet fighter sejren hjem.
Det Kongelige Teaters revy kan varmt anbefales. Særligt de musikalske indslag tager kegler, og hele holdet fighter sejren hjem.
Foto: Per Morten Abrahamsen
Der er mange stjerne-øjeblikke i Det Kongelige Teaters revy, der ville have haft godt af at kassere flere numre.

Det Kongelige Teaters revy er ikke som de andre. Og det understreger den allerede i den første rigtige sketch, hvor de gamle revykonger Dirch Passer og Keld Petersen i slowmotion bliver beamet op i et stort lysglimt. Prut, patter og anden vulgaritet er henvist til én enkelt sketch. Heldigvis.

Lårklaskende sjovt
Lårklaskende sjovt er det indimellem. Men det meste af tiden er revyen finurligt morsomt, og hvis halvdelen af teksterne var pillet ud, havde Revy 2008 - lidt sjov mens isen smelter været fem kvarters fantastisk tight underholdning til topkarakter. Nu bliver det i stedet til solide fire kroner.

Drive og højdepunkt
Størst drive er der over første akt, der aldrig bliver kedelig. Her finder man også et af revyens højdepunkter - en sketch af Christian Tafdrup med den sjældne titel Password Beograd - en serbisk forestilling på fire en halv time opført på nationalscenen. Her live-kommenterer det herlige makkerpar Jens Jacob Tychsen (hold øje med ham!) og Gordon Kennedy, og de samler samtlige danske fodboldklicheer og overfører dem elegant til den dramatiske scene. Revyholdet parodierer Henning Jensen, divaen Ghita Nørby, tudeprinsessen Sonja Richter og hulemanden Thomas Bo Larsen til en plads øverst på podiet med teaterpokalen i hånden.

Alle leverer stærke præstationer
Der performes over hele linjen. Særligt i de musikalske indslag. Nævnes skal det mang- og enfoldige (tale-)kor i Sangens år I - med Søs Egelind på hjemmebane - og den twistede tekst i Vejrlig, hvor Gordon Kennedy, Lars Mikkelsen og Jens Jacob Tychsen svøber personlig tragedie i easy-listening-stil.

Tempoet får en mavepuster
Dog er der en tendens til, at Signe Egholm Olsen og særligt Tina Gylling Mortensen har fået tildelt de svageste tekster, der desværre giver revyens tempo en mavepuster i stedet for en målrettet massage af lattermusklerne. De stråler dog i gruppesammenhæng.

Lars Mikkelsen er forventet suveræn, og han bærer på så meget selvironi i den (alt for) korte sketch The Musical Trailer, at hans business briefcase er ved at briste. Faktisk er flere sketches tilsyneladende indlagt som omklædningspauser for de dele af holdet, der ikke er på scenen, og det synd. For de er så skarpe, at de sagtens kunne klare et par minutters tekst mere.

Det var Det Kongelige Teaters første livtag med revyen, og de er mere end bestået. Ug med kryds og slange venter forude, hvis formkurven stiger.

Revy 2008 Lidt sjov, mens isen smelter
Det Kongelige Teater, Skuespilhuset, Store Scene
Spilleperiode: 13. juni - 6. september
Kapelmester: Lars Fjeldmose
Medvirkende: Lars Mikkelsen, Søs Egelind, Gordon Kennedy, Jens Jacob Tychsen, Tina Gylling Mortensen, Signe Egholm Olsen.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden