17. maj. 2013
Af af Juliane Olsen, Newsdesk, Aller Media

Ann Hjort: Jeg kan lide at være alene

Ann Hjort
Ann Hjort
Foto: Alex Tran
Skuespilleren Ann Hjort har for længst fundet ud af, at hun lader bedst op i sit eget selskab.

Som skuespiller er hun mere end vant til at interagere med andre mennesker, men det er på ingen måde her, at 56-årige Ann Hjort får sin energi. Hun har igennem et langt liv lært, at hun får den bedste energi ud af ind imellem blot at nyde sit eget selskab.

- Jeg kan selv rigtigt godt lide at være alene. Det bliver jeg nødt til for at kunne lade op. Så laver jeg alt muligt og ingenting. Det er min måde at regenerer på, og det kan faktisk være rigtig god måde at finde ind til sig selv på ved at lære at meditere, bare at kigge ud af vinduet eller få børnene passet. Bare gøre hvad man vil, så længe man får en indre ro, siger Ann Hjort.

LÆS OGSÅ:
Efter skilsmissen fra skuespiller Ann Hjort har kollegaen Finn Nielsen fundet en ny kærlighed i børnehaveklasselederen Vita Olsen

Men når ene-stunderne er ovre, så sætter skuespilleren også rigtig stor pris på, at hun har mange mennesker i sit liv, der er der for hende i tykt og tyndt. Om det så er veninderne, sønnen Anthon eller kæresten, kollegaen Rasmus Krogsgaard.

- Kærligheden er noget af det vigtigste i vores liv. Vi kan ikke give eller få nok kærlighed. Det er en næring i livet, og det er vidunderligt. Man skal give alt den kærlighed, man har til sine børn, sin kæreste og sine venner. Jeg har også lært ikke at være tilbageholden med at sige, hvad jeg tænker og føler, for man skal øve sig i at give følelser fra sig, siger skuespilleren.

Foretrækker børn som publikum

Hun er lige nu aktuel i familiemusicalen Rasmus Klump i rollen som Pelle, og forestillingen indtager Tivoli i juni måned. Ann Hjort er lykkelig for at optræde for børn, fordi de tager teatret ind på en anden måde end voksne.

- Jeg synes, at det er vidunderligt at have børn som publikum. Der er kontant afregning, og de kommer med en kluklatter helt nede fra maven, der ikke er til at tage fejl af. De viser en stor begejstring, og de spiller ikke komedie. Det er sundt for skuespillere at prøve at have børn som publikum, for det er jo også dem, der skal se voksen-teater en dag, siger Ann Hjort, der sammen med sine kolleger gør alt for at levere den bedste vare til børnene hver aften ved hele tiden at evaluere deres arbejde.

De fleste danskere kender nok Ann Hjort i en anden rolle målrettet til børn: Nemlig som Puk fra julekalenderen Nissebanden i Grønland, der blev indspillet i 1989.

Læs mere om: