Søndag, 12. juli 2015 — af af SØNDAG, redigeret af Louise Aarkrog, webredaktionen

Anne Louise Hassing efter stress: Prioritér det vigtige i livet

Anne Louise Hassing.
Anne Louise Hassing.
Foto: AOP
Vi kender hende som Ida i Krøniken eller Therese i Badehotellet. Altid med et smil og med en udstråling af overskud. Men Anne Louise Hassing har været ramt af stress.

Anne Louise Hassing er i gang med indspilningerne af tredje sæson af "Badehotellet", hvor hun spiller Therese Madsen, den på mange måder lidt tilbageholdende hustru til den storladne grosserer Madsen.

Hun har også i år været på turne med Citysinglerne-kollegerne, der er blevet så meget mere end bare kolleger. 

Og Anne Louise kan godt lide at have travlt og at turnere, men hun kan også godt lide roen derhjemme.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

 

Ro betyder mere og mere

Det at kunne pakke sine kufferter ud og vide, at det er for mere end bare en weekend, betyder i stigende grad noget for hende.

For hun har brug for tæt tresomhed, hverdagsrutiner og sit hjem på Amager i København for at føle sig i vater.

Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!

At finde ro derhjemme

– Mit hjem betyder mere og mere for mig, og jeg er i langt større grad end tidligere begyndt at kunne finde ro hjemme. Jeg kan godt slappe af uden at tænke i "projekter" konstant. Det var det, der tidligere afholdt os fra at holde rigtigt "fri" hjemme. Der kom hele tiden projekter i vejen. Det er ikke, fordi vi ikke har projekter nu.

- Jeg ville f.eks. elske at få en ny indkørsel og garage. Den, vi har, er lige lovlig "hippie-agtig" på den alt for afslappede måde. Men når vi taler om det, så er det, at Peter og jeg ser på hinanden og snakker om, hvor vigtigt det i grunden er med den garage.

- Måske er det for os vigtigere at nyde dagen, hente et tæppe og smide os på plænen sammen med Mingus med udsigt til en hoppende kanin, siger Anne Louise Hassing til SØNDAG.

Kørt flad i hamsterhjulet

Sidste år blev Anne Louise ramt af stress.

Hun havde gået med symptomerne et stykke tid, men hun var midt i optagelserne til "Badehotellet", så hun kunne ikke bare sige fra, følte hun.

– Som alle mulige andre stressramte tænkte jeg: Jeg skal lige klare det her, så kan jeg slappe af bagefter. Men så kom regningen også, og jeg kunne ingenting. Kun sidde og glo på kaninerne ude i haven og bare overleve. Peter var på arbejde i Norge, og jeg var alene og simpelthen kørt helt flad i hamsterhjulet, siger hun til SØNDAG.

En vigtig læring

I dag er Anne Louise ovenpå igen, så meget, at hun ser sit stressnedbrud som en periode, der indeholdt en vigtig læring:

Prioritér det vigtige i livet, skær ned og sig fra. At huske sig selv og hinanden på de ægte værdier og navigere ud fra dem og ikke ud fra alle mulige andres forventninger.

Og så det at være sammen – bare de tre eller med familie og gode venner.

– Når jeg sidder i min have en sommeraften og spiser mad fra grillen omgivet af gode venner og vores børn, så føler jeg mig virkelig rig. Og så er det altså bedøvende lige meget med den garage...

Alberte Winding: Vil ikke længere være hende med tårer løbende ned af kinderne og mascara over det hele! Læs interviewet på søndag.dk

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden