Tirsdag, 12. maj 2020 — af Helle Skram de Fries

Balletmester Nikolaj Hübbe: Kærligheden skal hyldes

Nikolaj Hübbe.
Nikolaj Hübbe.
Foto: Birger Storm
Balletmester og "Vild med dans"-dommeren sætter fokus på kærligheden.
Ved livepræsentationen 12. maj af sæson 20/21 kunne Nikolaj Hübbe afsløre, at kærligheden kommer i centrum i Den Kongelige Ballet.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Både den lykkelige, den ulykkelige, den uforløste og den fuldkomne. - Kærlighed, synes jeg selv er et dejligt budskab i disse isolationstider, fortæller Nikolaj Hübbe til BILLED-BLADET.

Åbning med halve huse

Om alt går vel satser Det Kongelige Teater på at kunne slå dørene op til september. På Gamle Scene vil balletsæsonen bliver indledt med den populære ”Come Fly Away”. - Det bliver i så fald med halve huse, som jeg kalder det, forklarer Nikolaj Hübbe. Der vil nemlig kun blive solgt billetter til hver anden række – og med god plads mellem hvert enkelt publikum.

Masser af møder

På sæsonprogrammet er også kærlighedsballetter som blandt andre ”Askepot”, ”Sylfiden” og legendariske ”Romeo og Julie”. Nikolaj Hübbe ser frem til september, og håber alt lykkes. - Vi har masser af online team-møder om planlægning og logistik. - Det er svært, fordi forestillingerne både involverer rigtig mange mennesker og fysisk tæthed. Man kan godt blive lidt metaltræt, erkender balletmesteren.

Kæresten bager kager

Der bliver brugt meget tid ved computeren hjemme hos Nikolaj Hübbe. - Og så bliver der bagt meget brød og mange kager. Det er nu mest min kæreste, der bevæger sig ud i den kunst, fortæller Nikolaj Hübbe. Balletmester danner par franskmanden Emmanuel, der er duftlys-designer og stadig kan passe sit job, hvor han arbejder ret isoleret. Fotoet, som BILLED-BLADET har tilladelse til at bringe er fra Nikolaj Hübbes instagram.
Foto: Privat

Ser kun ganske få mennesker

Udover Emmanuel ser Nikolaj Hübbe stort set ikke andre mennesker live. - Vi passer meget på. Vi går en tur hver dag, men ellers har jeg kun set min far på 83 og min søster – med afstand, forstås - en enkelt gang her under krisen.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden