Birgitte Hjort Sørensen er første dansker i Broadway-stykke

Birgitte Hjort Sørensen

Birgitte Hjort Sørensen

Foto: Jeppe Michael Jensen
Skuespillerinden Birgitte Hjort Sørensen skriver historie, da hun som første dansker nogensinde har en hoverolle i et stykke på Broadway i New York.

Ved premieren på ”Les Liaisons Dangereuses” på Broadway står danske Birgitte Hjort Sørensen blandt amerikanske, Tony-vindende skuespillere og bukker for publikums klapsalver. Hun har som den første dansker fået en hovedrolle i et stykke på Broadway. 

Hun deler scenen med Liev Schreiber og Janet McTeer, som begge har en imponerende karriere bag sig. De har begge haft mange hovedrolller i succesfulde teaterforestillinger, og det var da også en stor mundfuld, da Birgitte Hjort Sørensen mødte dem første gang. 

- Jeg var star-struck i 30 sekunder, da jeg mødte Liev og Janet, men det gik hurtigt over, fortæller Birgitte Hjort Sørensen til Børsen. 

Få BILLED-BLADET hjem til digSe alle vores tilbud her!

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!

Birgitte Hjort Sørensen, Liev Schreiber, Janet McTeer
Foto: AOP

Birgitte Hjort Sørensen, Liev Schreiber, Janet McTeer

Et stort skridt i karrieren

Det er gået op for den danske skuespiller, at hun den dag, hun mødte op til de første prøver på Broadway, var på vej mod noget stort. Hun har da også besluttet sig for at give alt, hun kan, selv om teaterlivet er krævende med mange shows i de knap 15 uger, som forestillingen kører. Hun håber da også, at hendes rolle i stykket vil gøre hende endnu mere bemærket i udlandet. 

Siden hendes gennembrud i DR-dramaserien ”Borgen” har hun arbejdet hårdt på at skabe en udenlandsk karriere. Med rollerne i de amerikanske serier ”Game of Thrones” og ”Vinyl” har hun bestemt lagt sig lunt i svinget.

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden