25. jul. 2016
Af Maria Rode Olsen

Birgitte Hjort Sørensen får opfyldt sin store drøm

Birgitte Hjort Sørensen
Birgitte Hjort Sørensen.
Foto: Lars H. Laursen / BILLED-BLADET
Den danske skuespiller Birgitte Hjort Sørensen har opnået at få en stor rolle på Broadway i New York. Det er opfyldelsen af en stor drøm.

Danske skuespillere er kommet i høj kurs uden for landets grænser. Flere og flere medvirker i store TV- og filmproduktioner i udlandet og gerne mere end en gang.

Birgitte Hjort Sørensen er en af de skuespillere, som har taget hele verden med storm.

LÆS MERE: Birgitte Hjort Sørensen strålede ved filmpremiere i Los Angeles

Tidligere har hun medvirket i internationale filmhit som "Pitch Perfect 2" og HBO-serierne "Game of Thrones" og "Vinyl".

Nu får skuespillerinden endnu en stor debut - denne gang på Broadway i New York.

En drøm, der går i opfyldelse

Birgitte Hjort Sørensen har landet en stor rolle i dramaet "Farlige forbindelser" - eller "Les Liaisons Dangereuses" som stykket originalt hedder.

Her skal hun spille sammen med de store Hollywoodstjerner Liev Schreiber og Janet McTeer i de 15 uger, hvor forestillingen kører på Booth Theatre.

- At det er på Broadway og sammen med nogle mennesker, jeg professionelt respekterer dybt, det er virkelig en stor, stor drøm, der her går i opfyldelse, skriver Birgitte Hjort Sørensen i en mail til BT.

Har spillet sammen med "Natportieren"

Tilbage i 2008 fik hun sit gennembrud på den danske musical-scene, da hun spillede Roxy Hart i Det Ny Teaters opsætning af "Chicago". Allerede dengang drømte Birgitte Hjort Sørensen om Broadway-scenerne.

- At stå på Broadway er jo den vildeste drøm, man kan have som skuespiller, fortalte hun dengang til ALT for damerne.

LÆS MERE: Se traileren for Birgitte Hjort Sørensens amerikanske TV-serie

Birgitte Hjort Sørensen har også spillet teater i Londons West End, hvor hun blandt andet har medvirket i Shakespeares "Coriolanus". Her spillede hun sammen med "Natportieren" Tom Hiddleston.

"Farlige forbindelser" spiller fra oktober 2016 til januar 2017 på Booth Theatre på Broadway, og billetter kan allerede nu købes på Teatrets hjemmeside.

Læs mere om: