Bodil Jørgensen har fået sit eget smørrebrød

Bodil Jørgensen

Bodil Jørgensen

Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Nu kan man sætte tænderne i Bodil Jørgensen, Ole Thestrup og Ditte Gråbøl. De tre TAM TAM-stjerner fik tirsdag deres eget smørrebrød kreeret af Jytte Støvlbæk i Fru Nimb.

Bodil Jørgensen er ikke kun en af landets sjoveste revy-skuespillerinder.

Nu er hun officielt også navnet på et stykke smørebrød.

I al fald kan man på menukortet hos Fru Nimb i Tivoli fra næste sæson komme til at smage et Bodil Jørgensen-kreeret stykke smørrebrød, ligesom man kan sætte tænderne i en Ole Thestrup og en Ditte Gråbøl.

Bodil Jørgensen valgte rødspætte

Tre af TAM TAM-stjernerne var indbudt til indvielsesfrokost hos smørrebrødsjomfru Jytte Støvlbæk i Tivolis ny smørrebrødsrestaurant, hvor de tre højtbelagte stykker blev serveret.

- Jeg blev født rødhåret, og blev naturligvis drillet med det i skolen, hvor jeg blev kaldt ”Rødspætten”. Så min mor gav mig en ægte rødspætte, somså kunne tage med på madpakken, og sige til dem alle, at rødspætten den lå her, sagde Bodil Jørgensen om den lækre frokost-mad, hun havde valgt at få på menukortet: En rødspættefilet med rustik remoulade, citron og dild.

Ditte Gråbøl havde gode minder fra Christiansø, og havde valgt en Christiansø-pigens kryddersild med æble-porre-cremefraiche og blå kartofler, mens Ole Thestrups bud på en sommermad udsprang af rare minder om sin barndom på Djursland.

- Min mor havde plaget min far om at få et drivhus, og en dag hun stod og lavede en tomatmad, spurgte jeg om jeg ikke også måtte få lidt kartofler på – og så sagde det ellers bare smæk i min mund.

Synet af en mad med nye kartofler, tomater, mayonnaise, hakkede løg og purløg serveret på franskbrød er som at se min mor og far for mig, sagde Ole Thestrup.

- Det er for at skabe en ny Tivoli-tradition, at vi gør det, siger Jytte Støvlbæk om de særligt kreerede stykker smørrebrød, der kommer til at koste mellem 75 - 110 kroner pr. styk.

Og så blev der ellers sagt velbekomme.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden