5. jun. 2020
Af Helle Skram de Fries

Bodil Jørgensen nomineret til en Reumert

Bodil Jørgensen.
Bodil Jørgensen.
Foto: Thomas Laursen
Den 59-årige skuespiller Bodil Jørgensen er nomineret i Årets Reumert 2020.
Listen over de nominerede til Scenekunstprisen Årets Reumert 2020 er offentliggjort.
Af pressemeddelelsen fremgår det, at skuespiller Bodil Jørgensen er med på listen. Hun er nemlig nomineret i kategorien ”Årets ensemblerolle” for sin rolle i ”Den skaldede frisør – The Musical” – The One and Only Musical Teater.

Excentrisk svigerind

Her spiller hun den excentriske Benedikte, der er svigerinde til Philip, spillet af Niels Olsen, som har mistet sin kone.
Philip er far til Patrick, spillet af Silas Holst, der skal giftes med Astrid spillet af Maria Lucia. Midt i alle bryllupsvirakken forelsket Patrick sig dog i tjeneren Alesssandro, spillet af Jakob Fauerby.
https://imgix.billedbladet.dk/den_skaldede_frisoer_tsl_20200305_0699-1-1_1_0.jpg
Foto: Thomas Laursen
Philip forelsker sig i den skaldede frisør, Ida, spillet af Xenia Lach Nielsen. ”Den skaldede frisør – The Musical” havde premiere i Scandic Falkoner 5. marts og nåede heldigvis at spille nogle forestillinger, inden Danmark lukkede ned. På foto fra premieren ses fra venste: Silas Holst, Jakob Fauerby, Niels Olsen, Bodil Jørgensen, Maria Lucia og Xenia Lach-Nielsen.
https://imgix.billedbladet.dk/den_skaldede_frisoer_tsl_20200305_0611_2_0.jpg
De øvrige nominerede i kategorien ”Årets ensemblerolle” er: Sicilia Gadborg Høegh for ”Penthesilea” på Det Kongelige Teater. Hende har vi også set i hovedrollen i ”Flashdance – The Musical”, hvor hun blandt andre spillede sammen med Silas Holst. Nomineret i denne kategori er også Jela Natius Abildgaard for ”150 meter til i morgen”.

Flotte nomineringer til Aarhus Teater

Aarhus Teater oplyser i en pressemeddelelse, at de er nomineret for hele fire forskellige forestillinger: Kaj Munk-forestillingen ”Ordet”, den moderne Goethe-forestilling ”denungewertherslidelser”, Bowie-musicalen ”Lazarus” og kultmusicalen ”The Rocky Horror Show”. ”Ordet” er nomineret i flest kategorier: Årets Forestilling, Årets Instruktør og Årets Scenedesign. Prisuddelingen finder sted 21. september på Folketeatret i København.

Læs mere om: