27. maj. 2013
Af af Trine Fisker

Camilla Bendix: Sådan smed jeg de overflødige kilo

Camilla Bendix
Camilla Bendix
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Vild med Dans blev vejen tilbage til den krop Camilla Bendix ønskede. Her fortæller hun hvad dansekonkurrencen egentlig gjorde ved hendes krop.

I efteråret tonede skuespiller Camilla Bendix frem på familien Danmarks skærm fredag efter fredag, hvor hun sammen med sin dansepartner, deltog i Vild Med Dans.

Men som det er sket for en lang række tidligere deltagere i Vild Med Dans, så raslede kiloene ikke af Camilla Bendix. Men hun blev smallere.

Faktisk hele ni centimeter smallere om maven og fire om hofterne. Og kroppen blev stærkere, og muskler, hun ikke havde brugt på samme måde før, tonede frem.

– Jeg fik den krop tilbage, som jeg gerne ville have. Min talje kom hjem, siger hun.

Sådan træner du dig til en slank talje

Jeg var blevet tyk

Men med til historien om den genfundne krop hører også, at Camilla allerede i foråret 2012 kontaktede diætist Ida Krak.

– Jeg var efterhånden blevet for tyk, så jeg ikke var lykkelig. Jeg er jo knap så høj og var blevet en firkant. Efter at jeg havde fået mit barn nummer to, og jeg ikke fik trænet, fordi der skete alt muligt i mit liv, og tiden bare gik, var det pludselig ikke så sjovt at se mig selv i spejlet længere, fortæller hun og fortsætter:

- Jeg forventer jo ikke at se mig selv i spejlet, som jeg så ud, da jeg var 25. Men hvis man kigger på sig selv som 40-årig og synes, man vejer for meget, så har man selv et ansvar for at gøre noget, for eksempel at sige, jeg ved ikke, hvordan jeg kommer ud af det her, men nu starter jeg i hvert fald med at gå til en diætist, siger Camilla Bendix, der fortæller, at diætisten hjalp hende med at tabe de kilo, hun ikke selv kunne komme af med.

Effektiv slankekur: Tab et kilo om ugen uden at være sulten

Jeg levede verdens kedeligste liv

- Og ja, i seks-otte uger levede jeg verdens kedeligste liv med regler og restriktioner. Men sådan er det ikke længere. Jeg ved jo godt, at der er nogle ting, som ikke er gode for mig. Og hvis jeg falder i, hvad jeg gør ind imellem, så er der en pris at betale. Sådan er det bare, siger hun.

Turen til diætisten har betydet, at der er blevet ryddet op i nogle af Camilla Bendix’ madvaner. I dag har hun blandt andet lagt hvede på hylden.

– Jeg begynder dagen med at spise rigtigt meget kål og protein i stedet for brød. Det tog mig lige 14 dage, hvor jeg virkelig syntes, det var hård kost. Men nu elsker jeg det. Og det giver mig en masse energi. Jeg spiser al mulig kål, hvidkål og rødkål og blomkål, plus æbler og gulerødder, og hvad jeg ellers har, fintsnittet og blandet i én stor pærevælling. Og så et æg eller måske to og kød af en slags. Det giver mig energi til langt op ad dagen. Jeg er stort set holdt op med at spise hvede. For jeg ved, at så snart jeg spiser hvede, reagerer jeg ved at få blister på tungen, forklarer hun og fortsætter:

- På samme måde ved jeg, at hvis jeg drikker mælk, får jeg mavekneb og bumser næste dag. Det betyder ikke, at jeg ikke drikker mælk, hvis jeg synes, jeg trænger til en kop kaffe med mælk, men det betyder, at jeg kender konsekvensen, og at jeg ved, at det ikke er godt for mig. Men jeg har det godt, mens jeg drikker lige den kop kaffe med mælk. Og det er jo – mener jeg – sundhed, dét at have det godt, tage ansvar og nyde livet.

Læs mere om: