18. maj. 2016
Af Lisbeth Grube

Daimi støtter statue af Dirch Passer

Daimi Gentle.
Daimi Gentle.
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Daimi er blandt de kendte, der bakker op om indsamlingen til en mandshøj bronzestatue af Dirch Passer på Frederiksberg.

Dirch Passer ville være fyldt 90 år 18. maj – og der arbejdes på at få opført en 2,30 meter høj bronzestatue på Frederiksberg af hele Danmarks Dirch. Forleden blev en minimodel af statuen afsløret, og sangerinden Daimi er blandt de kendte, der bakker op om projektet.

- Jeg var vild med Dirch, og jeg blev vildere og vildere med ham. Jeg synes, han var pragtfuld, siger Daimi, der mødte den store komiker i Cirkusrevyen i 1967 og arbejdede sammen med ham i otte år.

Får du BILLED-BLADETs nye nyhedsbrev? Klik her og meld dig til!

Efter planen skulle statuen være rejst på Dirchs fødselsdag, men projektet mangler fortsat godt en halv million kroner. På søndag arrangerer Dirch Passer Festival hyldestshow på Aveny-T med Tommy Kenter som konferencier og stjerneoptrædener af Daimi, Dario Campeotto, Ghita Nørby, Bent Fabricius-Bjerre, Flemming Jensen m.fl. Samtidig vil der være auktion over nummererede eksemplarer af den lille Dirch-bronzestatuette, og så er håbet, at statuen snart kan blive en realitet.

– Jeg synes, det er skønt, at Dirchs døtre, Dorte og Josefine, har været med til at bestemme, at statuen forestiller Dirch som ung, siger Daimi, der var ven og kollega med Passer, som døde i 1980.

Læs mere om projektet her.

https://imgix.billedbladet.dk/20160512_jsu3404_copy.jpg
Bronzestatuetten er skabt af kunstnereren Nanna Drewes Brøndum.
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET

Læs mere om: