De Nattergale: Vi savner ikke de gode gamle dage

De Nattergale

De Nattergale

Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
- Vi var unge og naive, siger ”De Nattergale”, der i år fejrer jubilæum på ”The Julekalender”.

"De Nattergale" har i år 20 års jubilæum med "The Julekalender". I den anledning udkommer de med en dvd-boks med alle deres tre julekalendere - og kalenderen bliver genudsendt på TV 2 for syvende gang.

Det er 25 år siden, griner-trioen "De nattergale" kom til verden et eller andet ikke helt bestemt sted i Vestjylland. Og det er næsten 20 år siden, den vanvittige trio afgik ved døden og satte et stop for karrieren, mens de stadig var på toppen. "De Nattergale" blev senere genforenet to gange. I 2001, da de lavede voksen-julekalenderen "CWC The Wild Card", og to år senere samledes fuglene atter for at lave "CWC World".

- Nej, vi længes ikke efter gamle dage, sige de tre, som for nylig rejste til hovedstaden for at optræde i TV og gøre reklame for, at deres tre voksen-kalendere nu kan købes i et dvd-sæt.

- Man skal ikke længes efter fortiden; men skal længes efter nutiden, siger Carsten Knudsen klogt, mens hans to med-fugles hoveder nikker i takt.

- Selvfølgelig var det da sjovt dengang, men det var skam også benhårdt arbejde med lange dage på landevejene.

- Vi var unge og naive; det er langt fra sikkert, vi kunne holde til det i dag. Under alle omstændigheder har vi ingen planer om at genopstå. De Nattergale kommer ikke på landevejen igen. Hvis endelig det skal ske, skal der den rigtige lyst til - og der SKAL altså meget til at starte sådan nogle gamle hunde op som os.

Stadig i showbizz

Nattergalene har absolut ikke forladt showbizz. Nu optræder de bare hver for sig. Viggo Sommer turnerer med sit musikalske onemanshow "Hva' ska' det egentlig til for?", Carsten Knudsen rejser Danmark rundt med sin musikalske stand up-forestilling, "Der er altid noget at komme efter", mens Uffe Rørbæk mest arbejder som manuskriptforfatter og film og TV-skuespiller. Han havde for eksempel en rolle i succesfilmen "Dirch".

- Den store lægescene ... det er mig der er lægen, skryder Uffe, men overdøves af hans to kollegers hånlatter.

Det var på grund af Uffe, at "De Nattergale" stoppede så brat. Han blev alvorligt ramt af tinitus.

- Jeg blev meget forskrækket, og jeg valgte at sætte alt live-musik på pause, fortæller han. Jeg tror nu nok, at jeg i dag kunne finde ud af håndtere det. Det er noget med at bruge de rigtige ørepropper og så videre. Der findes ikke nogen medicin mod tinitus, og det går aldrig over. Jeg kan heldigvis godt gå til koncert i dag, jeg skal bare sørge for at have ørepropper med.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden