Mandag, 19. oktober 2015 — af af Helle Skram de Fries

Dirch Passer fejres med teaterforestilling i Glassalen

Foto. All Over
18. maj næste år ville Dirch Passer være fyldt 90 år. Der markeres med en festlig musikalsk teaterforestilling om vores allesammens Dirch, der er en af det 20. århundredes største danske revykunstnere.

3. september 1980 døde Dirch Passer efter at have fået et ildebefindende i Glassalen i Tivoli. Den populære og folkekære revykunstner, komiker, entertainer og skuepspiller blev desværre kun 54 år.

Han ville være fyldt 90 næste år - den 18. maj - og det markeres nu med en stor og stjernebesat musikalsk teaterforestilling - netop i Glassalen i Tivoli, oplyses det i en pressemeddelelse fra Have Kommunikation.

Forestillingen får urpremiere efter sommerferien næste år, og efter spilleperioden i Tivoli tager forestillingen på tour ud i det ganske, danske land til Holstebro, Esbjerg, Aalborg, Aarhus og Odense.

Hvem skal spille Dirch Passer?

Hvilke stjerner, der får æren at at spille rollerne som Dirch Passer, Kjeld Petersen , Preben Kaas, Stig Lommer m.fl., afsløres på et pressemøde 22. oktober.

Forestillingen skal instrueres af Peter Langdal, der allerede har skabt et hav af teaterklassikere, musicals m.v..

Dirch Passer var uddannet skuespiller fra Frederiksberg Teaters elevskole, og han nåede at medvirke i over 100 spillefilm, 13 teaterforestillinger og en lang, lang række af revyer.

Hans store gennembrud på scenen kom i 1949 i Fifferrevyen, samt i en periode i 50'erne, hvor han og Kjeld Petersen fik et legendarisk parløb på ABC Teatret under Stig Lommer.

Også i Cirkusrevyen har Dirch Passer leveret uforglemmelige oplevelser, blandt andre i nummeret "Hoppegyngen" fra 1974.

Se billederne: Skønne minder med Dirch

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden