21. nov. 2017
Af af Ken Richter

Dirch Passer var Mathildes morfar: Nu springer hun ud som skuespiller

Mathilde Passer
Mathilde Passer
Foto: PR
Mathilde Passer er uddannet som skuespiller til maj næste år.

Efter fire år som elev på Skolen for Scenekunst på Aarhus Teater er Mathilde Passer tæt på at gå i sin berømte morfar, Dirch Passers fodspor.

- Det er som at flytte hjemmefra. Nu må det bære eller briste, siger en glad Mathilde på vej ind til prøverne på forestillingen ”Hvad vi taler om, når vi taler om kærlighed”.

Det er en såkaldt præsentationsforestilling, som Mathilde opfører sammen de øvrige skuespiltalenter, som hun har gået på hold med. Stykket har premiere torsdag den 23. november på Aarhus Teaters scene Stiklingen, og fra den 9. januar til den 14. januar kan den ses på Folketeatret Hippodromen i København.

https://imgix.billedbladet.dk/scan_dirch_passer001.jpg
Dirch passer, Hanne Passer med datteren Josefine i 1967
Foto: All Over

Mathilde Passer får en travl jul

Efter premieren i Aarhus får Mathilde Passer nogle travle juledage, for hun flytter fra Aarhus tilbage til hovedstaden, og derefter skal hun i gang med sin afgangsforestilling. Den producerer Mathilde sammen med Martine Levinsen, og det bliver en sangdramatisk forestilling, som har premiere i slutningen af maj 2018.

Mathilde Passer har aldrig selv mødt Dirch. Han var for længst gået bort, da hun blev født. Men hun har altid følt, at han var der for hende som en skytsengel. Mathildes mor er Dirchs datter, Josefine Passer

https://imgix.billedbladet.dk/bb-80320.jpg
Josefine Passer, Mathilde Passer
Foto: Lars H. Laursen/BILLED-BLADET

Læs mere om: