Torsdag, 9. februar 2023 — af Karina Didriksen

Fantastisk nyhed: Lise Nørgaard står bag helt ny Matador-musical

Lise Nørgaard
Lise Nørgaard
Foto: Hanne Juul
Den elskede tv-serie ”Matador” bliver nu lavet til en musical, som blandt andre instruktør Susanne Bier og den nu afdøde forfatter Lise Nørgaard står bag.

Da Lise Nørgaard døde den 1. januar i en alder af 105 år, var det med en viden om, at der snart ville blive offentligt en stor nyhed om ”Matador”.

Og den nyhed er netop kommet ud nu. Den ikoniske tv-serie ”Matador” bliver nemlig lavet til en musical. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Have Kommunikation.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Musicalen ”Matador” får premiere den 15. februar 2024 og skal spille rundt i landet.

Et tæt samarbejde

Det er de succesfulde filminstruktører Susanne Bier og Anders Thomas Jensen, som har skrevet det nye manuskript, men de har også fået hjælp af ”Matador”s mor, Lise Nørgaard.

De har igennem de seneste knap to år arbejdet tæt sammen med Lise Nørgaard om at udvikle manuskriptet.

Lise Nørgaard med Susanne Bier og Anders Thomas Jensen.
Foto: Miklos Szabo

Forfatterne får følgeskab af sangeren Burhan G og Grand Prix-dronningen Lise Cabble, som skal arbejde sammen for første gang og skrive alle de nye sange til musicalen. Bent Fabricius-Bjerres berømte titelmelodi er naturligvis også med.

En ny version

”Matador” bliver en helt ny og original musical skabt fra bunden, som ikke har noget med DR’s egen musicalversion af serien at gøre.

Det er endnu ikke offentliggjort, hvilke skuespillere der skal spille de forskellige roller, men det bliver lovet, at det er et stjernespækket hold. 

Musicalen ”Matador” får verdenspremiere 15. februar næste år i Falkoner Salen. Den opføres derefter på Musikteatret Holstebro fra 17. april 2024 og Vejle Musikteater fra 1. maj 2024.

Billetsalget er begyndt torsdag kl. 10:00 på www.matadormusical.dk.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden