7. dec. 2016
Af af Helle Skram de Fries

Fornem pris til Peter Schrøder: Jeg er glad og stolt

Peter Schrøder, der har modtaget Danske Teaterjournalisters initiativpris var i godt selskab af sin søn Mikkel Schrøder.
Peter Schrøder, der har modtaget Danske Teaterjournalisters initiativpris var i godt selskab af sin søn Mikkel Schrøder.
Foto: Lars H. Laursen
Teaterchef Peter Schrøder var en af tre glade prismodtagere, da Foreningen af Danske Teaterjournalister uddelte priser.

- Jeg er glad og stolt, det er en fint skulderklap, lød det fra 70-årige Peter Schrøder, der er kunstnerisk chef på Vendsyssel Teater.

Sammen med Hjørring Kommune har teatret taget initiativ til et nyt Teaterhus til 175 millioner kroner, som indvies næste år.

Det fik de Peter Schrøder og teatret Danske Teaterjournalisters initiativpris på 15.000 kroner for, da den årlige prisuddeling ledet af formanden, teaterredaktør på Berlingske Tidende Jakob Steen Olsen, fandt sted på Folketeatret i København.

Teaterpokalen gik til Christian Lollike

Prisen kaldet "Teaterkatten" på 25.000 kroner plus en lagkagekniv gik til teaterinstruktør Liv Helm for forestillingen ”De Rene Rum” på Aarhus Teater.

LÆS MERE: Peter Schrøder fejres af teatret på sin 70-års fødselsdag

Og "Teaterpokalen", der er Danmarks ældste teaterpris, og ud over æren består af 50.000 kroner og en sølvskål, der i lighed med lagkagekniven er skabt af designer Manuel Sjødahl, gik i år til teaterinstruktør og dramatiker Christian Lollike for ”Living Dead” på Aarhus Teater.

- Det var et tilfælde, at jeg blev dramatiker, men jeg har tænkt mig at fortsætte, fortalte Christian Lollike, der tidligere har modtaget en Reumert som Årets dramatiker, til BILLED-BLADET.

Hustruen fik Schrøder til at søge

Også Liv Helm, der for blot halvandet år siden blev færdig med sin uddannelse og om to måneder bliver mor til en lille dreng, var lykkelig for prisen – og lagkagekniven.

- Det er en kæmpe ære.

Peter Schrøder følte sig også beæret og glæder sig til det nye store teaterhus bliver indviet.

Han har siden 2005 boet med sin kone Susanne Heinrich i Vendsyssel.

- Det var hende, der opfordrede mig til at søge jobbet, kunne teaterchefen afsløre.

https://imgix.billedbladet.dk/_lhl0041.jpg
De tre glade prismodtagere: Teaterinstruktør Liv Helm, teaterchef Peter Schrøder og teaterinstruktør og dramatiker Christian Lollike.
Lars H. Laursen

Læs mere om: