Gustav Wolter: Sådan er det at blive omtalt som Lisbet Dahls søn

Gustav Wolter

Gustav Wolter

Foto: Martin Høien
Gustav Wolter er sanger og musiker i egen ret og har heller ikke spurgt sin mor til råds om sin første rolle som skuespiller.

Gustav Wolter, 31-årig sanger og musiker, knuselsker sin mor, Lisbet Dahl. Og han har ikke det fjerneste imod, at han endnu engang skal omtales som revydronningens søn, nu hvor han spiller med i musicalversionen af "Midt om natten" i Tivolis Koncertsal. 

- Det er jeg sgu ligeglad med, smiler han.

- Jeg har et par gode venner, som også er børn af kendte forældre, og som ikke bryder sig så meget om det. Men jeg er af den overbevisning, at der ikke er noget, der er stort nok til, at man ikke selv kan være ansvarlig for at definere, hvem man er.

– Jeg har jo altid gjort noget andet, end min mor synes. Min mor har aldrig rigtigt brudt sig så meget om musik, faktisk. Det var min far, der spillede. Min far (Claus Wolter, red.) er lydmand og i øvrigt en fantastisk musiker. Han har lært mig alt, hvad jeg ved på guitaren ... min mor syntes, det larmede, når jeg øvede mig, fortæller Gustav Wolter. 

Så kan man spørge, om Lisbet Dahl har lært sin søn noget om skuespil, nu hvor han prøver hendes metier af. Nej, det har hun ikke, i hvert fald ikke direkte.

– Men jeg har jo gennem hele mit liv betragtet, hvordan hun har gjort tingene. Jeg har været med til prøver. Jeg har oplevet hendes seriøsitet og hendes professionalisme, kombineret med hendes humor og hele hendes måde at gribe verden an på. Det har jeg fået lov til at suge til mig og lære af. Men det har aldrig været: “Nu skal du høre, hvordan man gør, Gustav”. Fordi den slags pædagog er hun slet ikke, fortæller Gustav Wolter, som altså ikke har haft sin mor stående i kulissen under arbejdet med “Midt om natten”.

Læs stort interview med Lisbet Dahls søn i BILLED-BLADET, der kom på gaden torsdag den 14. oktober. 

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden