23. dec. 2012
Af af Trine Fisker

Helle Hertz gider ikke en ny mand lige nu

Helle Hertz
Helle Hertz
Foto: Jacob Ljørring
Efter bruddet med sit livs kærlighed er Helle Hertz ikke på jagt efter en ny. Men hun tror stadig på kærligheden.

Vi kender hende fra en lang perlerække af danske filmklassikere, ligesom hun også har betrådt de skrå brædder på blandt andet Det Kongelige Teater og Skuespilhuset. Og Helle Hertz har ud over selv at berige den danske film- og teaterscene også sat tre børn i verden der alle er blevet til noget ved filmen. Nicolas Bro, Laura Bro og Anders Peter Bro har hun fået sammen med skuespilleren Christoffer Bro. Ham forlod hun til fordel for Betty Nansen Teatrets direktør Henrik Hartmann.

Men efter 16 år sammen var det Lone Hertz' tur til at blive forladt - to måneder efter sin 50-års fødselsdag kom hun hjem fra en turne med Det Kongelige Teater. Lejligheden var tømt for de ting, der var hans, og det, han havde foreslået skulle være en lille pause, da hun tog af sted på turneen, var nu en lammende og ganske anderledes kendsgerning: At her sad hun som 50-årig og var blevet forladt af den mand, hun elskede, og som hun selv 15 år tidligere havde forladt mand og børn for.

Tror stadig på kærligheden

Er der en ny mand i hendes liv?

- Nej, siger hun i et stort interview i SØNDAG.

Men gider hun, at der skulle komme én?

- Ikke nødvendigvis. Men det ved man jo aldrig, før det sker. Lige nu gider jeg ikke. Men jeg tror stadig på, at der kan gå ild i gamle huse. For jeg tror stadig på kærligheden. Jeg har bare ikke mødt nogen, som jeg syntes kunne være interessante, eller som gjorde anstalter til at synes, at jeg var interessant. Men hvis det sker, så sker det, siger hun.

Læs mere om: