4. dec. 2018
Af Helle Skram de Fries

Hun er Danmarks modigste skuespiller

Tammi Øst.
Tammi Øst.
Foto: Krestine Havemann
Tammi Øst var beæret og begejstret, da hun mandag 3. december blev tildelt den fornemme pris Teaterpokalen på Folketeatret.

Med modtagelsen af Teaterpokalen 2018 for sin indsats på Husets Teater, hvor hun i efteråret spillede Shakespeares ”Richard III”, har den 60-årige skuespiller Tammi øst, som den eneste nogensinde, modtaget den fine pris to gange.

Derfor fik Tammi Øst prisen

Prisen er siden 1934 blevet uddelt af Foreningen Danske Teaterjournalister, og formanden Jakob Steen Olsen havde mange flotte ord til Tammi Øst i sin motiveringstale, hvor han blandt andet gav hende titlen ”Danmarks modigste skuespiller”.

Der er noget pågående, insisterende, nærmest aggressivt utålmodigt i Tammi Østs talent, lød det blandt andet fra Jakob Steen Olsen, der er teaterredaktør på Berlingske Tidende.

Tammi Øst advarede sin mand

- Det var flotte ord, og det betyder rigtig meget for mig at få den pris. Det giver lys indeni, fortalte Tammi Øst efterfølgende til BILLED-BLADET.

I sin takketale fortalte Tammi Øst om sin betænkelighed ved at sige ja til rollen som ”Richard III”.

- Det var angsten for at blande sig med drengene, men ingen kvinderoller har givet mig så meget land at spille på som denne. Så pas på ryggen Jens Jørn Spottag, Olaf Johannesen, Lars og Mads – og Brian Mikkelsen, sagde Tammi Øst, der er gift med skuespiller Jens Jørn Spottag.

https://imgix.billedbladet.dk/bb-94006a.jpg
Foto: Krestine Havemann

Selve Teaterpokalen er et smukt sølvfad skabt af sølvsmed Manuel Sjødahl og med modtagerens navn indgraveret, samt 50.000 kroner.

Flere priser blev uddelt

Ved prisoverrækkelsen var der også en pris til sceneinstruktør Sargun Oshana.

Han fik Teaterkatten med en lagkagekniv i sølv – også skabt af Manuel Sjødahl samt 25.000 kroner for blandt andet ”Momentet” på Aarhus Teater.

Og teaterchef Trine Holm Thomsen fik Initiativprisen på 15.000 kroner for sin fornyelse af teatret profil.

Læs mere om: