11. aug. 2018
Af John Lautrup

Jeanne Boel: Jeg havde brystkræft

Jeanne Boel
Jeanne Boel
Foto: Lars H. Laursen
Jeanne Boel betvang sygdommen med en god portion vilje og stædighed og mod til at sige lægerne imod. Det er hun stolt af.

Jeanne Boel, 57, fik for fire år siden konstateret brystkræft.

Hun kom helskindet gennem hele forløbet og er stolt af, at hun undervejs tog ansvar for sin behandling.

Afviste kemo

- Jeg lærte af forløbet, at jeg er helt vildt stædig. Altså, jeg kan godt sige dig, at lægerne på Herlev Sygehus var på fuldt pensum. Jeg bombarderede dem med spørgsmål og var kritisk. Jeg sagde til og fra og tog ansvar, siger Jeanne Boel, som afviste kemobehandling efter at have fået fjernet en knude i brystet.

Man skal være kritisk

- Jeg kunne ud fra statistikkerne på min type knude se, at kemoen ville have givet mig fem procent ekstra oveni i strålerne og pillerne. Jeg valgte at gamble med de fem procent i forhold til, hvad jeg vidste, der var af senfølger. Det må man jo gøre op med sig selv, men jeg kan kun anbefale at være kritisk og stille spørgsmål og ikke bare lade lægerne bestemme, hvad du skal og ikke skal. Foreløbig er det gået godt for mig, og jeg har ikke fortrudt på nogen måde. Det var den rigtige beslutning for mig.

Læs stort interview med Jeanne Boel i BILLED BLADET, som kan købes fra torsdag den 19. juli. Den nye direktør for Sønderborg Sommerrevy er et handlingsmenneske og fortæller, hvordan hun håndterer tilværelsen og undervejs scorede sin mand og meddirektør i Sønderborg-revyen, Klaus Kristensen.

Læs mere om: