23. jan. 2015
Af Luise Marie Bekker

Julie Steincke og Jesper Asholt: Børnene har lært os så meget

Julie Steincke og Jesper Asholt
Julie Steincke og Jesper Asholt
Foto: Jacob Ljøring
Julie Steincke og Jesper Asholt er begge med i musicalopsætningen "Billy Elliot" på Det Ny Teater i København, hvor de er omgivet af dejlige unger.

Da Julie Steincke og Jesper Asholt sagde ja til at medvirke i musicalen "Billy Elliot", sagde de samtidig ja til at arbejde sammen med et stort hold børn.

Alene hovedpersonen Billy bliver spillet af tre forskellige drenge, der skiftes til at fylde mest på scenen fra aften til aften, og når de ikke giver den som Billy, har de andre roller i opsætningen.

- Det er jo som en sæk lopper! Det er nogle voldsomme kostumeskift, de er igennem, og i starten, da jeg stod på scenen med dem, kunne jeg ikke holde styr på, hvor den ene nu var, og hvor den anden var. Det var noget af et puslespil, indtil den sad i skabet, fortæller Jesper Asholt, da BILLED-BLADET møder ham og Julie Steincke efter premieren.

Julie Steincke genfandt glæden ved teater

Men de er enige om, at børnene har gjort et godt stykke arbejde.

- Det er fantastisk! Det er den fedeste oplevelse, fordi børn - de gør det bare. Og så har de det sjovt samtidig. Jeg har virkelig genfundet glæden ved teater, fordi jeg er sådan lidt en perfektionist, men ungerne har det bare sjovt. På den måde har jeg lært meget af dem, for når jeg er nervøs, sidder jeg et vist sted, og laver jeg en fejl, er det katastrofalt! Men børnene laver fejlene og kommer videre, fortæller Julie, der ikke selv har børn.

- Det er fantastisk at se børn yde så meget og nå et så flot internationalt niveau. Det er en skøn oplevelse at arbejde med dem, siger Jesper, der har en datter på 11, Marie, der selv drømmer om at blive skuespiller.

LÆS MERE: Jesper Asholt passer på børnene i "Billy Elliot".

Læs mere om: